Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie w sprawie trybu RealLife

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Generalnie zacznę od samych podstaw co należy dodać a czego nie.

- podstawy - PermissionsEx, World Guard, World Edit etc...

Do trybu RealLife przydałby się taki "sklep" tylko aby to był nie taki wielki z tabliczkami polecam: Shopkeepers (Download: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/shopkeepers/)

Fajnym pomysłem który podpatrzyłem na innym serwerze są tzw."ogłoszenia" ale to nie zwykłe ogłoszenia "...a zapraszam na to.. na to..." tylko zdjęcia które można postawić w ramki na serwerze - ImgToMap. (TUT+Download: https://www.youtube.com/watch?v=iFcqI8TA6Kc)- Oczywiście sprzedaż nie za pieniądze tylko za itemy (Dobre gdy robi się np. targ)

Dobrze by było dodać mod na pieniądze (iConomy + Vault) (Tutaj Download: ICONOMY: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/iconomy/ VAULT: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/vault/).

Mod na pracę - Jobs - TYLKO JEDNO ZASTRZEŻENIE - To są prace które można wykonywać 24/7 czyli np. Górnik - kopie Stone etc. i dostaje za to przysłowiowe "grosze" - ale gdy wykopie 4 staki danego itemu czyli Stone'a zarobi tyle ile jest w configu.

--- Nie należy dodawać ---

- PlotMe - nigdy!

- ChestShop - generalnie można ale to nie doda takiego klimatu jak Shopkeepers.. :/

Sądzę, że pomogłem. Nie liczę tak jak inni na "like" czy jak inni to mówią. Fascynuje się MC oraz jego dobrem, a pomagam z czystego serca.

Chcesz mnie dodać do znajomych na jakies platformie spolecznosciowej? Prosze!
Steam : można zobaczyć na mojej stronie na mpc... Origin: KubaAnPlayPL , XBOX LIVE : ellon03
Jeżeli masz platformę której nie wymieniłem typu UPLAY - napisz na priv :)

10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 300 500 1000

Opublikowano

­@KapitanMuu

Hah, plot me? Trzeba zrobić działki, trochę bardziej realne... masz działkę? Masz dom? Przyszedł Ci dziad i zniszczył? Nie? to działki są realne .

Widziałeś w realu sklep, z osadnikami (czyt. ludźmi) którzy pracują 24/7, i jest tyle sprzedawców ile towaru?

@topic

Kiedyś widziałem plugin, na realny sklep, mógł byś zlecić komuś napisanie, albo jest w necie... nie wiem. W każdym razie, były poustawiane towary (np:chleb) na półkach, takie latające (nie w ramkach, zrobione chyba holographicdisplays) i pod nimi skrzynki, brało się towaru ile chciało (pisała cena) i musiałeś iść do sprzedawcy, aby zapłacić, którzy się nawet zmieniali... [kolory, co 2 godziny], i na noc sklep był zamknięty. Jeżeli wylogowałeś się z serwera z towarem, to traciłeś wszystko, co miałeś. A jeżeli uciekłeś, kilku strażników cię goniło ;d.

Mogły by być też napady na banki ;d Wchodzisz, policja przybiega (zaprogramowane NPC) Musicie kraść hajsy, i uciekacie, klepiąc się. Gracze też mogą was powstrzymać.

Mogły by być dodane pory roku, w zimę wszyscy muszą chodzić w ubraniu, w lato w np: czarnym ubraniu było by za gorąco, i traciło się hp.

Potem coś jeszcze dopisze ;d

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

można wiedzieć po co to refujesz? 

skoro kolega na górze ci powiedział all?

praca - /job

kasa - iconomy 

czego chcesz więcej 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Skoro pomysłów nie masz własnych to nie wiem po co się do tego pchasz. Wszystko wystąpiło już wyżej - większej ilości tego typu pluginów dostępnych publicznie po prostu nie ma. Jeśli chcesz coś takiego zrobić, zacznij bawić się skriptem jeśli chodzi o małe rzeczy i kup pluginy, jeśli chodzi o większe. Gotowych rozwiązań nikt ci nie zaoferuje, bo i takich serwerów jest tyle co kot napłakał - po co wspierać konkurencję? Według mnie temat już wyczerpany i gotowy do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...