Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da sie tak schudnąć? + Sniadanie

Myuis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ogolnie ostatnio zauwazylem ze jestem... grubaskiem xD Mam 17 lat, 185cm, waze okolo 95kg... Od paru dni codziennie chodzę około 5km, nie licze wychodzenia na boisko ( kopanie, bieganie, skakanie :D). Jem mniej, w ogole nie ruszam czekolady, chipsow, coli, zadnych orzeszkow, krakersow itp... nawet dzisiaj sobie odpuscilem jogurt ( bo jest tam sporo cukru zapewne...). Jedzac okolo 3 kanapki z rana, potem jakis obiad ( dosyc duza porcja) no i na kolacje z 2/3 kanapki ( zazwyczaj z sałata i jakies warzywo - rzodkiewka, pomidor itp xD). Zdarza sie zjesc cos slodkiego ( np. truskawki w smietanie, 2 cukerki - zmuszają mnie...) 

Nie znam sie za bardzo na tym i chcialbym tu spytac, czy zyjac tak przez miesiac beda jakies efekty?

Jezeli chce sobie kupic cos na sniadanie bo nie moge zjesc w domu to co polecacie? ( zwykly spozywczak) zeby miec moc no i nie za duzo w siebie wcisnąć :D

Proszę sie nie smiać. Najlepsze odpowiedzi wynagrodze  :D

PS. Wiem ze gdybym schudnal i chodzil na silownie to bym wygladal zajebiscie, ale jednak silownia odpada. 

Opublikowano

Żeby schudnąć trzeba mieć ujemny bilans kaloryczny, to jest najważniejsze

Musisz obliczyć sobie ile spożywasz kalorii w ciągu dnia i stopniowo zmniejszać ilość, np zaczynając od -200kcal

Dołóż do tego bieganie czy rower i za miesiąc będą efekty

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Powiem Ci z własnego doświadczenia jak to wygląda.

Oblicz Sobie swoje zapotrzebowanie kcl i odejmij od nich te 200kcl, jedz mniej węgli i ogólnie tłustych rzeczy, ale pamiętaj że sama dieta to nie wszystko przydałoby się coś robić tym bardziej że zbliżają się wakacje dobrym pomysłem byłoby bieganie lub jazda na rowerze, a jeżeli mieszkasz w mieście i masz takie Sobie warunki do tego to zapłać te 100-200 zł i idź na siłownie tam rowerek + ćwiczenia siłowe i efekty same przyjdą:)

Opublikowano

Przejdź tymczasowo na wegetarianizm, widziałeś kiedyś grubego wegetarianina? :p

Opublikowano

Nie jedz żywności zawierającej monosacharydy. Jedz mniej. Biegaj, pływaj lub skakaj na skakance.

Przejdź tymczasowo na wegetarianizm, widziałeś kiedyś grubego wegetarianina? :p

Widziałem i był bardzo gruby, a mam pewność, że jest wegetarianinem, to nie jest zależne tylko i wyłącznie od pokarmu. Liczą się jeszcze geny, a także styl życia.

EDIT:

Jest jeszcze jedna bardzo fajna opcja mianowicie polskie szpitale - schudniesz błyskawicznie. Ja schudłem 5 kg w tydzień, ale uważaj na efekt jojo. xD

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Na pewno coś schudniesz. Zamień jasne pieczywo na pełnoziarniste, polewaj truskawki jogurtem 0%, a owocowe jogurty 0% są smaczne i większość jest niedosładzana. Staraj się jeść tyle, żeby się najeść, a nie przeżreć. Jak jesteś najedzony to nie wpychaj na siłę tych dwóch łyżek zupy czy ostatniej kromki chleba. ;) Pij dużo wody. 

Opublikowano

Po co takie diety? Wystarczy siłownia i ćwiczenia na cardio. Zrzucisz trochę masy, a za to zamienisz tkankę tłuszczową na mięśnie.

Opublikowano

Po co takie diety? Wystarczy siłownia i ćwiczenia na cardio. Zrzucisz trochę masy, a za to zamienisz tkankę tłuszczową na mięśnie.

Z tego co on napisał to ogranicza słodycze i stara się odżywiać zdrowiej. Więc skąd to pytanie "po co takie diety?". Same ćwiczenia nie sprawią, że schudniesz. Ale dobrze dobrana dieta bez ćwiczeń potrafi zdziałać cuda. ;) Ale i tak lepiej nawet przy diecie ćwiczyć, żeby skóra się ujędrniała.

Opublikowano

Wszystko zależy od bilansu kcal, cukier to 2 półka priorytetów pod względem "odchudzania"

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

prawda,

nie masz jakiejś chorej wagi, wystarczy nie być zachłannym na żarcie i intensywnie się ruszać ;x 

;33

Opublikowano

Zminimalizuj spożywanie białego chleba kolego.

Jak chcesz szybko schudną zapisz się do dietetyka. I poproś aby połączył diete z ćwiczeniami efekt bedzie szybki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...