Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udyr lepszy AD czy AP?

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !
Hah, otóż że udało mi się uzyskać Udyra Strażnik Przodków chciałbym zacząć nim grać na poważnie w jungli, gdyż jest to dla mnie najlepsza pozycja zaraz po midzie. Oby te dwie linie w sumie mainuję - ale przechodzę do sedna.

Otóż chciałem poruszyć temat, który styl budowania jest lepszy? Czy AP bądź AD oraz jaki styl gry wybrać ( Phoenix czy bardziej Tiger)?

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Do jungli zdecydowanie Phoenix. Lepszy clear, większa użyteczność, AoE damage. To nie zmienia faktu, że powinien on być budowany pod tanka, a nie pod AP. To, że kilka streamerów tak grało, to nie znaczy, że każdy może. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Do jungli zdecydowanie Phoenix. Lepszy clear, większa użyteczność, AoE damage. To nie zmienia faktu, że powinien on być budowany pod tanka, a nie pod AP. To, że kilka streamerów tak grało, to nie znaczy, że każdy może. 

Tak - masz rację, ale sam gdy gram na innych pozycjach widzę nie tylko u siebie w teamie ale też i w przeciwnym że zdecydowana większość idzie pod AP tanka, bądź full AP.... Bynajmniej tak jest teraz w Silverze :v

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Ja osobiście polecam Ci tigera. Ja buduję nim - trinity, swiftneski (biale buty), banshee, fronzen heart, i jakies 2 ad itemki zalezne od sytuacji

Pod phoenixa można pójść jak enemy team ma tanky postacie z armorem. warto spojrzeć na lonexusie jakie przeciwnicy mają runy pod mrsy czy armory. Jak armory i malphity to phoenix 2-3 ity full ap i speed attack i reszta tank.

Ale jeżeli zależy ci na szybkim clearu jungli to oczywiście phoenix :)

Opublikowano

Mysle ze po zmianach triforce mozna go zaczac skladac na udyra.

Item do jungli pod tanka - triforce - reszta tank (podobnie jak w 4 sezonie)

Opublikowano

AD = Tiger. AP = Phoenix. Phoenix = Runic echo -> full tank. Tiger = full ad smieszne itemki, ew. bruiser.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...