Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranga S, a supporty

Nisaisa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś jest zorientowany, jak działa system maestrii przy supportach?
Ciężko jest zdobyć ocenę chociaż S-, pomimo wardowania, wspierania całego teamu (nafeedowania naszego adc włącznie) i posiadaniu statystyk a'la 0/0/10...
nadal wychodzi A-/A+.
Jednakże podczas niedawna moja gra Janną (0/0/16, jedyne co to był shield za shieldem i czasami ult, build pod full supporta [mikael, zeke, itp.], adc miał chyba 16/2 czy coś w ten deseń... uzyskałam wtedy ocenę S. Ładne i czyściutkie, razem z fragmentem 5 maestrii...

Ostatnio zamarzyłam sobie o mainowaniu Soraki. Idzie bardzo dobrze, wysokie win ratio, aczkolwiek S-czkę dostałam tylko raz.
http://s10.ifotos.pl/img/020416-So_sqnswhq.jpg

Jak widać adc "dupy nie urywał", Morgana często roamowała na bota, a mimo to otrzymałam te S. Podobnie miałam grając Illaoi na supporcie (4/4/16), tyle że wtedy adc nasz był nafeedowany (15/1/6).

Od czego to zależy i dlaczego nie wliczają healów w ocenę dla suppa? :<

Specjalista
Opublikowano

Wyleczone, zadane, przyjęte itp. obrażenia, asysty, zgony, kille (jak ma się ich dużo jest mniejsza szansa na S) Ilość wardów, zebrany gold. 

Opublikowano

Jak gram z ziomkiem duo bota to zawsze mi wmawia że supportem najłatwiej jest dostać S'kę, i w sumie to często jego staty nie porywają a ma taką ocenę, według mnie najważniejsze są: ilość wardow, ilość asyst, zabicia. 

Opublikowano

Twoje statystyki są porównywane z statystykami innych graczy. Jeżeli masz lepsze staty niż większość graczy na danych championie to otrzymujesz proporcjonalnie wyższą ocenę.

Opublikowano

Żeby mieć rangę S+ musisz mieć duzo zabójstw mało śmierci i prawie wszystkie asysty zespołu.

Twoja druzyna ma 51 kili enemy 40.

Ty jako supp, hmm.. Thresh? ok. masz staty 5/4/40 ( byłeś przy 45 zabójstwach z 51) = gwarantowane S.

Dodam, że jeśli wygrywacie na supporcie ze statami 0/0/15 to nie zawsze dostaniecie S, chociaż powinniście (ty. rito)

Pomieszałem ale z grubsza trzeba mieć kile i asysty xD

Im wiecej kili tym wieksza szansa na S+

Opublikowano

W następnym patchu sytuancja (tak, napisałem to specjalnie)  ma się poprawić ­na supporcie oraz w lesie, więc powinno być prościej. Sam przy statystykach 0/0/16 nie dostałem nawet S-, więc nie jesteście sami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...