Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki server?

Gość ivall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje zrobić nowy server. Zawsze robiłem servery 1.5.2 nigdy inna wersja i servery wychodziły idealnie np: xyz. Postanowiłem teraz Zabrać się za 1.7.2 ! I jaki typ servera wybrać? A jak podajecie typ to najlepiej parę skryptów związanych z typem! 

Więc jaki typ?

Opublikowano

najlepiej zrób SV+Gildie o jakiejś konfiguracji nie spotykanej u konkurencji

skrypt na drop ze stona

skrypt na bazarki

skrypt na otchlań

skrypt na nozki

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Kiedyś serwery FB z działkami to było coś (starsi gracze na pewno pamiętają :)), dziś graczę przenosza się na serwery typu Minigames, Skyblock.

W swoim życiu postawiłem kilka serwerów (nie koniecznie swoich, ale dla kogoś), które wychodziły perfekcyjnie. :)

Kiedyś działałem pod innym nickiem, dlatego pod nickiem skprime żadnej histori w internecie nie znajdziecie. :D

Ważne jest to, żeby serwer wyróżniał się spośród innych, oferował coś nowego, był zrobiony porządnie, przyciągał. Ludzie pobierają gotowe paczki z pluginami, wrzucają na serwer, dodają jakieś skrypty..

Ja robiłem pluginy sam, na działki, podstawowe komendy, a plugin Skript był u mnie zawsze na czarnej liście od kiedy powstał, jednak nie każdy ma do tego możliwości, żeby pisać pluginy, wtedy jak najbardziej jest to dobry powód, żeby użyć skryptu.

Sam nie wiem jaki typ serwera Ci doradzić, mimo popularności serwerów Minigames i Skyblock, to jest ich bardzo dużo, musiał byś zrobić coś wystrzałowego, lecz wątpie, że samemu podołasz.

Opublikowano

POSTANOWIONE: SERWER CS:GO 

WERSJA: 1.7.2

A FB + GILDIE niedługo zrobię ( 1 mieha, 2 miechy )

Ja się zabieram za robotę jak ktoś chce pomóc PRIV 

Opublikowano

POSTANOWIONE: SERWER CS:GO 

WERSJA: 1.7.2

A FB + GILDIE niedługo zrobię ( 1 mieha, 2 miechy )

Ja się zabieram za robotę jak ktoś chce pomóc PRIV 

@ivall CS:GO??
Opublikowano

@skprime w minecraft zrobię orginalny server, cs:go skrzynki kosy bronie itd ;)

Przecież coś takiego już wiele razy robiono, więc wcale nie taki oryginalny serwer. Dodatkowo jeżeli chcesz zrobić coś podobnego do cs:go to będziesz miał dużo roboty nie z samym serwerem, a grafiką zakładając, że chcesz dodać skiny, ale i tak stawiałbym na jakiś inny tryb niż ten np. survival podobny do tego z modyfikacji TFC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...