Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać na Barusie czy lepiej wziąć się za inny serwer?

Torrance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ukrywam, że bardzo dawno nie grałam w Aiona i mam dylemat, czy warto zaczynać na Barusie. Niezbyt pozytywne opinie o nim krążą (PvP do bani, niski poziom gry, coraz mniejsza grywalność), ale mam nadzieję, że zdementujecie te plotki, bo wolałabym jednak polski serwer.

Opublikowano

Jeżeli nie bolą Cię oczy od ciągłych wyzwisk gadaniu o tzn blowjobingu i nacisk, że ty jesteś asmo / elyo i coś musisz bo lider legionu Cię za coś ukarze to droga otwarta.Natomiast jeśli lubisz grać bez nacisku chcesz chodzić na instacje nie martwiąc się co na sobie masz bo i tak Cię wezmą polecam serwer amerykański.

Opublikowano

Graj śmiało na Barusie. @djor zdecydowanie przesadza. Na każdym serwerze są różni ludzie, nie można tak generalizować. I nie wiem, o jakich wyzwiskach koleżanka mówi. Musiała trafić na jakieś kiepskie towarzystwo, bo ja się z czymś takim jeszcze nie spotkałam w Aionie.

Nie wiem, kto mówi, że pvp na Barusie jest do bani. Chyba tylko ci, którzy jeszcze nie mają eq do pvp. Jeśli chodzi o grywalność, to ludzi gra wiele więcej niż kiedyś.

Można to odczuć np. po ilości gp, jakie trzeba wbić na 1* oficera czy wyżej. Teraz potrzeba ok. 16k gp na 1*, a kiedyś mając 6k gp miałam oficera 3*.

Poza tym, nie bez powodu Barus jako jeden z nielicznych serwerów nie został przyłączony do żadnego innego, ale pozostał samodzielny.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Na każdym serwerze są dobrzy i źli gracze ;) Niech sobie myślą, że barus jest słaby, tym lepiej smakuje wygrana z takimi osobami ;P Po prostu dobrzy gracze mają już swoje stałe składy, a wygrać premadem z pt z lfg to też nie jest aż taka sztuka, zgranie i odpowiednie dobranie postaci robi swoje. No dobra sama marudzę często na poziom Barusa, bo to czasami nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. Problem na Barusie jest taki, że nie słuchają komend, nie potrafią rozgrywać pvp taktycznie, nie wspominając, że większość to jakieś drewna z komputerami z zeszłej epoki i pingiem z kosmosu. Poza tym trzeba po prostu chcieć nauczyć się grać swoją postacią.

Jak coś zapraszam na Barus Ely. Chętnie pomogę komuś, kto chce grać tak naprawdę poważnie  B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...