Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Xperia E3 - pamięć wewnętrzna, a karta SD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w mojej Xperii E3 mam zaledwie 2 gb pamięci wewnętrznej. Kupiłem kartę SD 16 gb tylko że problem polega na tym, że żeby zainstalować jakąś aplikacje, musi ona pobrać się na pamięć wewnętrzną i dopiero wtedy można ją przesłać na kartę SD. Czyli jakby nie patrzeć karta SD jest nie potrzebna...

Np. Fifa 15 waży mniej niż 2 gb ale nie mogę jej pobrać ponieważ mam za mało miejsca na pamieci wewnetrznej, natomiast z WoTem nie ma problemu bo pobiera on ~50 mb na pamięć wewnętrzną i dopiero wtedy reszte na kartę SD.

Co zrobić żeby móc pobierać aplikacje bezposrednio na kartę SD albo po prostu co zrobić żeby szła mi Fifa 15 na telefonie Sony Xperia E3?

Opublikowano

Root + Link2SD 

Dokładnie, polecę nawet swój poradnik :P Cały proces jest prosty i ogranicza się do formatowania karty microSD i zakupienia programu. https://androidbeztajemnic.com/2016/05/20/poradnik-9-link2sd-czyli-oszczedzamy-miejsce-w-pamieci-telefonu/

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...