Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar vs Kha'zix

lukos124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Którego z tych dwóch panów polecacie bardziej? Który lepiej nadaje się do carrowania rankedów w silverach?
Jestem także otwarty na propozycje innych junglerów którzy są na tyle mocni, że mogą pociągnąć team do wygranej. 

Opublikowano

Osobiście wole khazix'a ale od zawsze nim grałem chętniej niż rengarem, na obecną mete Rengo lepszy, jednak Rito planuje dla nie rework więc po czasie może się zmienić ^^ 
Po za tym Kindred i Shyvana bardzo fajne picki na jungle :D

PS. Cześć :D

Opublikowano

Rengar:

- slow oraz związanie

- healowanie z w

- dobry dmg

- dość mobilny w krzakach

- nie ma many

- ult swietny do łapania free killi

- dobry równie pod AP

200.gif

POMOGŁEM? ZOSTAW LIKA ! :D

Opublikowano

Obecnie zdecydowanie khazix tymbardziej że jest on kontrą rengo a mianowicie po zabiciu rengo dostajemy free rozwinięcie skilla.Khazix:

+mobilny

+1vs1 jest nasze

+duży dps dzięki Q

+możliwość oddania aż 5 skoków

+niewidka na ulti

+silny w early oraz mid game

+Heal z W

+Build ad tanky działa znakomicie

+rozwijanie umiejętności daje dużą przewagę

-w early papierowy,można nieumyślnie wypieprzyć się na ganku,po opanowaniu champa będziesz czuł czy dasz radę czy nie ;)

-słabe CC

-zależny od many

Osobiście wole khazix'a ale od zawsze nim grałem chętniej niż rengarem, na obecną mete Rengo lepszy, jednak Rito planuje dla nie rework więc po czasie może się zmienić ^^

Rengo w mecie lepszy od khazixa ?! xD Na silverki zdecydowanie khazix
Opublikowano

Obecnie zdecydowanie khazix tymbardziej że jest on kontrą rengo a mianowicie po zabiciu rengo dostajemy free rozwinięcie skilla.Khazix:

+mobilny

+1vs1 jest nasze

+duży dps dzięki Q

+niewidka na ulti

+Heal z W

-w early papierowy,można nieumyślnie wypieprzyć się na ganku,po opanowaniu champa będziesz czuł czy dasz radę czy nie ;)

-słabe CC

-zależny od many

Kha kontra na Rengo? Od kiedy? Przecież ult i możliwość widzenia Kha w stealth to kontra na Rengara. Oprócz tego skoki Rengara za skokami Kha oraz możliwość szybszego oneshotowania nie daje Kha Zixowi szans żeby wygrać z Rengarem.

Co do tematu Rengar, wymasteruj a zobaczysz dlaczego =)

Opublikowano

+mobilny

+1vs1 jest nasze

+duży dps dzięki Q

+niewidka na ulti

+Heal z W

-słabe CC

-zależny od many

Kha kontra na Rengo? Od kiedy? Przecież ult i możliwość widzenia Kha w stealth to kontra na Rengara. Oprócz tego skoki Rengara za skokami Kha oraz możliwość szybszego oneshotowania nie daje Kha Zixowi szans żeby wygrać z Rengarem.

Co do tematu Rengar, wymasteruj a zobaczysz dlaczego =)

Grając vs rengo zawsze kupuje się oracle lens więc rengar na ulti nie sprawi nam problemu,mamy przewagę jeśli chodzi o skok bo rengo tylko poprzez krzaki lub ult.W bezpośredniej walce 1vs1 rengo leży i kwiczy to znaczy miauczy.Dodatkowo tak jak napisałem zabicie rengo daje nam darmowe ulepszenie umiejętności więc możemy mieć wszystkie rozwinięte.Rengar powinien na ulti zlikwidować adc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...