Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

WaldekLubieCie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję zakupić internet 200 mb/s (Mieszkam w Glasgow (UK) Dostawca:Virgin Media) i jest pytanie. Czy moja karta sieciowa będzie dobra do takiego neta, jak nie to jaką kartę musiałbym zakupić i czy każda karta pasuje do każdego komputera (mam na myśli czy każdy komputer pociągnie każdą kartę sieciową) Pozdro!

Moja karta sieciowa:Realtek PCIe GBE Family Controller

Opublikowano

Nie bierz 200setki jeśli nie potrzebujesz dużego uploadu, do zwykłego używania wystarczy na 3-4 osób 100 Mb , puzniej sobie zwiększ , dostaniesz tańsze oferty w międzyczasie. 

Karta sieciowa nic tu nie ma do rzeczy , kazda jest dobra jeśli przynajmniej ma 100 Mbps albo na wifi zakres G albo N.

Zresztą masz od tego router kablowy a nie podłączenie internetu  do sieci bezpośrednie by się martwić o kartę. 

Za ile masz mieć ofertę? np ja mam £32,50 za 100 Mbps , średnie transfery ok 5-7 Mb/s downloadu ( na jeden komputer )  i 5 Mb/s uploadu na całe łacze 

http://www.speedtest.net/my-result/5420698455

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie bierz 200setki jeśli nie potrzebujesz dużego uploadu, do zwykłego używania wystarczy na 3-4 osób 100 Mb , puzniej sobie zwiększ , dostaniesz tańsze oferty w międzyczasie. 

Karta sieciowa nic tu nie ma do rzeczy , kazda jest dobra jeśli przynajmniej ma 100 Mbps albo na wifi zakres G albo N.

Zresztą masz od tego router kablowy a nie podłączenie internetu  do sieci bezpośrednie by się martwić o kartę. 

Za ile masz mieć ofertę? np ja mam £32,50 za 100 Mbps , średnie transfery ok 5-7 Mb/s downloadu ( na jeden komputer )  i 5 Mb/s uploadu na całe łacze 

http://www.speedtest.net/my-result/5420698455

Potrzebuje 200 mb/s ponieważ kupuję nową kartę graficzną GeForce GTX 950 Gamers 2G i zamierzam streamować na twitchu :P Do tego często uploaduję filmy na YT (Nie jestem youtuberem) :P będę płacił £42 za 200 mb/s :P

Edit 1:Tym bardziej to nie jest mój wybór 200 mb/s tylko mój Tata się uparł na te 200 :P

Opublikowano

To już twój problem, 200 Mb to nie szybkość ściągania tylko przepustowość, ogólnie mając  50, 100 czy 200 Mb ma się identyczne transfery, większe łącze zwiększa tylko upload.

Nie ciesz się tak że masz tanio, po pół roku na 100 mam nową ofertę 200 Mbps i nielimitowany upload ze wszystkim opłatami i bez żadnych pieprzonych promocji tylko za £38, do tego nowa sieć używająca łacz DOCISS 3.0  ;) 

Dowiedz się najpierw czy masz przynajmniej takie łącza bo przy innych masz mimo 200 Mb słabsze transfery, Virgin lubi sprzedawać oferty na wyrost nim doprowadzi nowe łącza. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...