Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jimmy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytań dot gry mianowicie mam 64 lv. chciałem zacząć kampanię pvp i zdobywać glory points(punkty chwały) ale nie mam pojęcia jak to zrobic...

Kolejna sprawa jakieś konkretne drzewko osiągnieć dla control wizarda? Nie do końca wiem jak go rozbudować poza drobnymi wskazówkami, które znalazłem w necie.

Kolejne - gdzie/skąd dostać kolejne artefakty (drugorzędne) ? 

Gdzie znajdę mniejszy znak wspólnoty?

Czemu nie mogę sprzedawać niektórych itemów w domu aukcyjnym? Np. Krwawy rubin jest dostepny tam do zakupu lecz ja sprzedać/wystawić go nie mogę. Muszę mieć vipa? 

PS: chetnie bym dołączył do jakiejś gildii.

Dzięki

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytań dot gry mianowicie mam 64 lv. chciałem zacząć kampanię pvp i zdobywać glory points(punkty chwały) ale nie mam pojęcia jak to zrobic...

Kolejna sprawa jakieś konkretne drzewko osiągnieć dla control wizarda? Nie do końca wiem jak go rozbudować poza drobnymi wskazówkami, które znalazłem w necie.

Czemu nie mogę sprzedawać niektórych itemów w domu aukcyjnym? Np. Krwawy rubin jest dostepny tam do zakupu lecz ja sprzedać/wystawić go nie mogę. Muszę mieć vipa? 

Dzięki

Chwałe/Glory za dominacje pvp > "k" dołącz do kolejki dominacji i czekaj aż sie zbierze graczy.

Build maga http://www.mpcforum.pl/topic/1542483-kilka-pyta%C5%84-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#entry13045374 pojedź suwakiem w dół.

Artefakty z epickich podziemi, misje, można kupić na aukcji, u NPC za specjalną walute. itd.. Dla maga jednym z najlepszych wyborów jest  artefaktyczny set valindry + 15% do kontroli za komplet (szyja/pas/artefakt)

W domu aukcyjnym kupisz tego od groma - dość tanie.

Nie można sprzedawać przypisanych itemów, jedynie u NPC lub wyrzucić. Jak już założysz zbroje/cokolwiek (prócz uroków/run) to zostaje to przypisane do postaci - czyli nie sprzedaż już, jedynie u NPC.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Witam

Dzięki

Chwałe/Glory za dominacje pvp > "k" dołącz do kolejki dominacji i czekaj aż sie zbierze graczy.

Build maga http://www.mpcforum.pl/topic/1542483-kilka-pyta%C5%84-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#entry13045374 pojedź suwakiem w dół.

Artefakty z epickich podziemi, misje, można kupić na aukcji, u NPC za specjalną walute. itd.. Dla maga jednym z najlepszych wyborów jest  artefaktyczny set valindry + 15% do kontroli za komplet (szyja/pas/artefakt)

W domu aukcyjnym kupisz tego od groma - dość tanie.

Nie można sprzedawać przypisanych itemów, jedynie u NPC lub wyrzucić. Jak już założysz zbroje/cokolwiek (prócz uroków/run) to zostaje to przypisane do postaci - czyli nie sprzedaż już, jedynie u NPC.

Okej dzięki wielkie za wskazówki na pewno mi się to przyda. Jedyny problem to taki, że przydziela mnie do dosyć mocnych grup w dominacji no ale wiem, ze to losowe... Ciężko kogokolwiek zabić, a ja padam jak mucha ;p no nic będę próbował dalej. Wygląda na to, że muszę kupić żeton przetrenowania i lekko te statystyki (osiągnięcia)pozmieniać. 

Co do tych artefaktów takie tanie to one nie są (przynajmniej dla mnie) prawie milion diamentów astralnych? Zejdzie mi się ze zbieraniem :P 

Dzięki wielkie za pomoc. 

Jeszcze jedno, żeby zacząć Kampanie w Dolinie Lodowego Wichru muszę być członkiem jakiejś gildii i tyle? 

Opublikowano

W kampani l. wichru musisz sie zapisać do jednej z frakcji i dla niej robisz zadania. Codziennie możesz robić dla jednej lub drugiej - znaczenia nie ma. Żeton przetrenowania dostaniesz za darmo gdy skończysz mini-kampanie "Sword Coast Chronicles Campaign" - nie wiem od jakiego poziomu jest ona dostępna ale u knoxa sie zaczyna, a potem na lewo od neverembera idzie sie przez takie drzwi i tam babka z latającą kula nad głową da ci łatwych misji kilka. 

Opublikowano

Porobiłem tam pare zadań u tej babki z kula nad glowa ale nie dostałem tego, może po kolejnej jeśli będzie. Jednak jest u niej dostepny ten żeton do zakupu za kilka 'symbol of savras' 7 bodajże. Kampanie l wichru powiedziano mi, ze dopiero od 70 można zacząć, więc jeszcze trochę. Co do setu jest szansa na coś lepszego, bo póki co biegam w zielonych itemkach z questow/dropu, a słabo to się spisuje jedynie w pve jest w miare. 

Co do tego tematu co podesłałeś z buildem cw, dokładnie tak samo powinienem swojego rozbudować? Ten żeton daje możliwość zmiany wszystkiego od zera w sensie skille i te drzewka osiągnieć?

Dzięki wielkie za wszelką pomoc :)

Opublikowano

Porobiłem tam pare zadań u tej babki z kula nad glowa ale nie dostałem tego, może po kolejnej jeśli będzie. Jednak jest u niej dostepny ten żeton do zakupu za kilka 'symbol of savras' 7 bodajże. Kampanie l wichru powiedziano mi, ze dopiero od 70 można zacząć, więc jeszcze trochę. Co do setu jest szansa na coś lepszego, bo póki co biegam w zielonych itemkach z questow/dropu, a słabo to się spisuje jedynie w pve jest w miare. 

Co do tego tematu co podesłałeś z buildem cw, dokładnie tak samo powinienem swojego rozbudować? Ten żeton daje możliwość zmiany wszystkiego od zera w sensie skille i te drzewka osiągnieć?

Dzięki wielkie za wszelką pomoc :)

Ten żeton jest za 7 tych specjalnych monet czy czegoś tam, je łatwo zdobyć - za każdą daną mape od 1lv-60lv dostajesz 1 monete  - 7 map ukończonych na 100% = 7monet.

Itemki z zadań zbieraj, kupować sie nie opłaca, wbicie 70lv jest troche żmudne i niezbyt łatwe. 

Co do żetonu przetrenowania to tak, on resetuje wszystko - umiejętności, osiągnięcia, statystyki, łaski.

Opublikowano

Super kolego, jestem wdzięczny za pomoc! :) Do 70 już nie daleko pewnie potem się gra rozkręci i będzie co robić - jakby teraz nie było haha :>Także wbije na spokojnie, wszystko zresetuje, a itemki pewnie dopiero za jakiś czas po 70 jak nazbieram glory points czy za cokolwiek sie je potem kupuje :P Jeszcze raz wielkie dzięki i będę tu pisał jeśli znowu gdzieś utknę.

Okej... 70 wbity no i lecimy dalej ;p Nie za bardzo wiem jak to jest z tymi mocami one jakoś same po jakimś czasie wchodzą na 4 poziom? Zresetowałem statystyki i wszystko zrobiłem tak jak podane w tamtym buildzie. Szybko się przyzwyczaiłem do nowych skilli no i muszę przyznać, ze jednak wygodniej i szybciej się kasuje w pve. Udałem się do tej Doliny lodowego wichru chciałem chociaż dzienne zadania porobić żeby móc zacząć jakiś crafting tj. wytwarzanie tego czarnego lodu, ale jakoś sobie nie mogę tam poradzić sam ;p Kontynuuję zaległe kampanie no i z czasem tam też jakoś dam radę :P

Jeszcze jedno - jaki artefakt pierwszorzędny najlepiej dla cw? Korzystam aktualnie z tej wody (niebieska buteleczka). Drugorzędne też najlepiej takie jak pokazane w tamtym buildzie?

Co do tego buildu wiem niby on typowo pod pve, a co z pvp?  Taki już pozostawić i z lepszym gearem będzie dawał rade w pvp czy później znów będzie trzeba nieco pozmieniać? 

Opublikowano

O pvp tera sie nie martw, przy gear scorze mniejszym niż 3k nie opłaca sie na pvp iść bo na dwa hity padniesz. Po wbiciu 70lvl masz znowu PD do wbicia, jak je wbijesz to otrzymasz losową nagrode (albo punkt do umiejętności, albo jakis syf) i wtedy 4 punkt sobie wbijesz w jakiejś umiejętności, Po wbiciu wymaganego PD znowu masz do wbicia tak jak wcześniej - po kilkunastu wbiciach tego PD będziesz już miał wszystkie swoje wybrane skille na 4 poziomie. Jak dłużej pograsz to zobaczysz czy wszystkie skile/staty/osiągnięcia Ci pasują, jeśli nie to zawsze za 120-150k AD możesz kupić zeny i zresetować staty.

Co do artefaktów to zamiast rogu/pasu i naszyjniku lostmautha wybrałbym zestaw valindry. Pierwszorzędne artefakty jakie moim zdaniem są konkretne to:

Pieczęć oddanego (tak jak na screenie)

Koło żywiołów

żeton coś tam burzy (najdroższy artefakt w grze)

Czaszka kruka (sam używam, ale czym mocniejszy gacz tym bardziej artefakt jest bezużyteczny)

Oko lathendera

A co drugorzędnych to już zależy od tego jakie one staty dają i jakie są odpowiednie dla twojej klasy.

P.S. kampania l. wichru i tyrania smoków są najtrudniejszymi z kampanii, ja sobie je darowałem aż do wbicia 2.5k GS, a póki co robiłem wszystkie inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...