Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z autem

Gość Mahometa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema może ktoś zna się na samochodach to by doradził co się staneło

Problem polega na tym że jadąc w deszczowy dzień natrafiłem na kałużę dość sporom po tej kałuży pare metrów zgasło wszystko w pizdu psia jego mać i próbując ponownie odpalić nic nie dało, ten p********y samochód za c***a nie chce współpracować i teraz pytanie do ekspertów co się stało?

Samochód to VW POLO 1.9 SDI  

ładuje akumulatory ale nie wiem czy jest jakiś sens.. 

Gdy chce odpalić samochód to nic nie słychać (tylko krótki dźwiek zamknięcia zawiasów (wiecie ten grzybek co jest w drzwiach do zamknięcia i otwarcia ))

Opublikowano
co się stało?

No jechałeś samochodem, wjechałeś w kałużę dość "sporom" (lol kisne xD) i później pare metrów zgasło wszystko w pizdu psia jego mać. Później próbowałeś ponownie odpalić nic nie dało. Czyli wniosek tego taki, że stało się to, że kałuża popsuła ci samochód.

RAsfepN.png
Opublikowano

Zamoczyło na pewno, sprawdź dobrze instalację bo musisz mieć gdzieś przebicie na nie zaizolowanym przewodzie.

Sprawdź przy akumulatorze gdzie jest cała wiązka przewodów czujniki i aparat zapłonowy. 

Sprawdź też nadkole czy czasem nie masz pękniętego albo jakiegoś większego otworu bo przez niego się leje.

Jeszcze jedno, z tego co pamiętam masz cewkę zapłonową przykręcona do blachy  czasem tam właśnie głownie przecieka. Trzeba ją uszczelnić, nawet owinąć folią albo założyć jakąś gumę by chroniła przed zalaniem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jakbyś opisał dokładniej to może, ale opisane jak po dropsach. Mógł Ci silnik zassać wodę jak wjechałeś w kałużę i chuy.

@Ktosiu w silniku Diesla "aparat zapłonowy.""cewkę zapłonową"???  o reszcie nie wspominam. Idź sobie dalej z tymi komputerami działaj i nie pierdziel głupot.

Edit: @Ktosiu na gimbazie to Ty chyba naukę zakończyłeś tumanie. I doucz się jak działa Diesel i Benzyniak.

Opublikowano

Będzie coś z silnikiem.

z twoim mózgiem który wypierdoli ERROR

Raczej cos z rozrusznikiem bedzie 

Opublikowano

Jakbyś opisał dokładniej to może, ale opisane jak po dropsach. Mógł Ci silnik zassać wodę jak wjechałeś w kałużę i chuy.

@Ktosiu w silniku Diesla "aparat zapłonowy.""cewkę zapłonową"???  o reszcie nie wspominam. Idź sobie dalej z tymi komputerami działaj i nie pierdziel głupot.

Zapędziłem się, miałem polówkę benzyniaka kilka lat temu a temat o SDI, aparat dopisałem z przyzwyczajenia bo to pierwsze co przez wodą padało

Przy okazji doucz się, SDI mają cewki  cewki zapłonowe ( układ zapłonowy ) dokładnie jak napisałem, więc to raczej twój problem że pierdolisz bzdury, wracaj do swojej krainy gimbazy. Komputery to moje dodatkowe zajęcie ze względu na sterowanie urządzeń, a podstawowe to głównie mechanika, silniki, chemia.

Jak widać twój osąd nie wynika ze znajomości nawet tematu tylko gównianego pojęcia o czymkolwiek. 

W każdym bądź razie wszystkie inne problemy pozostają z brakiem izolacji kablami i zalewaniem. W sdi zwraca sie uwagę na przekaźniki które po zalaniu blokują się. Zwykle taką usterkę wykrywa podpinając sie pod diagnostykę, jemu pozostaje wizualne szukanie uszkodzenia. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A nie możesz pojechać z tym autem do mechanika? On raczej powie Tobie dokładnie co się zepsuło. 

najpierw sie przypuszcza co sie stalo a potem sprobowac cos naprawic jak sie nie uda to dopiero do mechanika, a nie na odwrot nie kazdy chcce wypierdolic 2 stowy za cos blachego..

Zawiozlem do mechanika tera wiec temat mozna zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...