Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NAjważniejsze rzeczy na serwerze

Gość tomecki1

Najważniejsze rzeczy na serwerze  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wegług Ciebie jest najważniejsze na serwerze

• Ogarnięta administracja
      1
    • Budowle
      0
    • Pluginy
      2
    • Ogarnięta rozrgywka / W sensie, że wszystko przemyślane itp
      2
    • Ilość graczy
      4
  2. 2. Co jest ważniejsze

• Budowle
      0
    • Ogarnięta rozrgywka / W sensie, że wszystko przemyślane itp
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co według Was, jest najważniejsze na serwerze?

Szukałem takiej ankiety, ale nie znalazłem...

Jeżeli coś co nie podałem w ankiecie, napiszcie :D

Opublikowano

Plugin na rangi (np. permissionsex) oraz Essentials według mnie to podstawa.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Plugin na rangi (np. permissionsex) oraz Essentials według mnie to podstawa.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Chyb mnie nie zrozumiałeś/łaś / ja się źle wyraziłem ( never mind).

Nie chodzi mi o konkrety, tylko tak jak w ankiecie, czyli budowle lub administracja lub rozgrywka.

Opublikowano

Ciężko jest stwierdzić co jest ważne. Z reguły jak nie ogarniesz dobrze pluginów to będą błędy i rozgrywka się zepsuje. Budowle? Zależy o jakim serwerze mówimy np na survivalu na spawnie gracz spędza mało czasy a zaś na minigames areny itp są ważnym elementem. 

To samo tyczy się Administracji, jeśli nie będzie ogarnięta i będzie przeszkadzała graczom to rozgrywka też nie będzie ciekawa. 
Na dobrym serwerze wszystko powinno współgrać. 

sygnatura.png

Opublikowano

Administracja i ekipa ogarniająca serwer od strony technicznej. Za atmosferę odpowiedzialni są gracze.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngWoozo1 nie zgodzę się z Tobą gracze mają dużo do tego jaka będzie atmosfera na serwerze lecz to też zależy i od tego jak serwer jest skonfigurowany i od tego jak administracja podchodzi do graczy. Ja osobiście preferuję luźny kontakt Administracja ---> Gracz i odwrotnie lecz wiem że są serwery gdzie ja mając 25 lat musiałem się zwracać do Admina mającego 16 lat na Pan bo inaczej ten nie chciał ze mną rozmawiać. Uważał, że on jest Adminem i mu należy się szacunek gdzie on zwracał się do mnie na Ty. Moim zdaniem to nie wprowadziło fajnej atmosfery na tym serwerze. Dla mnie to powinno działać w obie strony. Administracja powinna szanować graczy a gracze Administrację.

sygnatura.png

Opublikowano

Z jednej strony masz rację, bo podejście administracji jest bardzo ważne, jednak gracze, czując, że administracja jest "normalna" sami zaczną w ten sposób działać. Z wnioskiem się zgodzę, to działa w obie strony. 

Opublikowano

Denerwują mnie także serwery gdzie właściciele uważają się za alfę i omegę i wszystkowiedzących. Sam prowadzę swój serwer ale nie uważam się,że wiem wszystko. Mam kilku Administratorów których proszę o wyrażenie zdania w różnych kwestiach. Nawet gdy przeprowadzana jest rekrutacja to wciągam do tego Moderatorów (najniższa ranga Administracyjna) by mogli w ten sposób czegoś się nauczyć. Mam nadzieje, że z biegiem czasu gdy serwer się rozwinie będę miał przyjemność awansować ich na Administratorów i wciągając ich w różne akcje typu np rekrutacja powoli przygotowuje ich do tego.

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...