Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niekończące się problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z uwagi ,że mam dużo problemów ,ponieważ jestem początkujący i dopiero się ucze to nie bede tworzył nowych tematów tylko będe do jednego tematu dodawał pytania.

Moim problemem jest to ,że stworzyłem rangi w permissionsex. Essentials skonfigurowałem ,ale niestety po wpisaniu /pex user xMrJoint set group Wlasciciel niestety mam range default. Takiej rangi nie mam w permissionsex ani w essentials. Niewiem co jest tego powodem i prosze o pomoc.

Opublikowano

[...] ale niestety po wpisaniu /pex user xMrJoint set group Wlasciciel niestety mam range default. [...]

Zakładając, że korzystasz z PEXa w wersji 1.23.x to komenda na ustawienie grupy ma postać:

/pex user <nick> group set <grupa>

a nie tak jak podałeś /pex user <nick> set group <grupa>.

Spróbuj więc użyć komendy /pex user xMrJoint group set Wlasciciel.

Jeśli to nie pomoże to upewnij się, że grupy, które utworzyłeś rzeczywiście się wczytały (/pex groups). W razie potrzeby przeładuj konfigurację komendą /pex reload i sprawdź ponownie.

Opublikowano

[...] ale niestety po wpisaniu /pex user xMrJoint set group Wlasciciel niestety mam range default. [...]

Zakładając, że korzystasz z PEXa w wersji 1.23.x to komenda na ustawienie grupy ma postać:

Jeśli to nie pomoże to upewnij się, że grupy, które utworzyłeś rzeczywiście się wczytały (/pex groups). W razie potrzeby przeładuj konfigurację komendą /pex reload i sprawdź ponownie.

Udało mi się to ogarnąć. Mam takie pytanie ... Wgrałem plugin Funny Guilds i ustawiłem sobie tak ,żebym miał [{POINTS}]{TAG}{DISPLAYNAME}:&f {MESSAGE}' I czemu mam na niebiesko punkty gildii? Niewiem gdzie to zmienić proszę o porade :) 

Opublikowano

Udało mi się to ogarnąć. Mam takie pytanie ... Wgrałem plugin Funny Guilds i ustawiłem sobie tak ,żebym miał [{POINTS}]{TAG}{DISPLAYNAME}:&f {MESSAGE}' I czemu mam na niebiesko punkty gildii? Niewiem gdzie to zmienić proszę o porade :)

najprawdopodobniej w configu od funnyguilds jest ustawione jakieś formatowanie/masz plugin, który edytuje chat w jakikolwiek sposób i nadpisuje kolor.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

prosze:

admin:  #ranga
    default: false # kazdy ma miec
    suffix: ''
    bulid: true
    permissions: # uprawienia
    - '*'

Essentials:

admin: '{POINTS}{TAG} &2{DISPLAYNAME} » &c{MESSAGE}'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...