Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na CastleMod, a może gildie?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witam wszystkich serdecznie!

Mam w planach rozpocząć pracę ws. plugin'u na tzw.  tryb CastleMod, doskonale znany chociażby z Hiplay'a - Z tym że pojawia się tu pytanie, czy ten tryb jest nadal tak bardzo pożądany co kiedyś? Czy serwery z owym trybem cieszą się dużą popularnością czy raczej nie? Może ludzie wracają do standardowych trybów "survival+gildie" gdzie przydało by się trochę... hmm innowacyjnego, nowego plugin'u o nowych możliwościach? Niedawno skończyłem swoją "całą" edukacje ws. Javy, umiem dość dużo więc chciałbym przetestować swoje umiejętności. Z tym że, jest mały haczyk - bo przyszły plugin mojego autorstwa byłby na odpowiedniej licencji, po prostu nie byłby darmowy. Podsumowując wszystko, czy znalazły by się osoby chętne do skorzystania/kupna takiego plugin'u na licencji (oczywiście odpowiednio strzeżonej, żaden tam Tirex, co jak jedna osoba kupi, to dalej plugin przez kupującego jest udostępniany w świat) co trzymał by poziom? Drugie pytanie jest następujące, więc plugin na gildie czy jednak Castlemod? - Będę się bardzo mocno sugerował postami na dole, paa :D

Opublikowano

wątpie że zrobisz plugin na gildie taki który będzie wart ceny są funnyguilds revoguilds neoguids te pluginy są dobre i wątpie że ktoś kupi twój bo co? bo jest autorski i tylko on go będzie miał.

a jesli serio chcesz "przetestować swoje umiejętnośc" to lepiej by był open-source wtedy ktoś ci powie co w nim zepsułeś i się czegoś nauczysz.

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Myślę, że @dekros123 ma rację, jak nie przebijesz swoim pluginem funnyguilds itp. to nie ma co liczyć na szczególne zainteresowanie.

Opublikowano

wystarczy że rozbuduje system wojen, dodam kilka fajnych "smaczków" i przebita będzie, pod warunkiem że plugin był by równie dobry, bądź będzie zapewniał dokładnie to samo co FG 

Opublikowano

@DevEverest - i tu jest pies pogrzebany.

O to właśnie chodzi, że osoba, która kupuje dane gildie, kupuje je bo chce mieć je napisane pod siebie, czyt. wg ich pomysłu.. polecam Ci zrobić podstawę do całego systemu, czyli wszystkie obiekty, ich implementacje, menadżer konfiguracji i wiadomości, utilsy.. a potem wszystko dostosowywać pod swoich klientów. Zawsze znajdzie się osoba, która chce kupić gildie - są zbyt popularne, ostatnio nawet sprzedałem jednej za 350 PLN.

Opublikowano

@DevEverest - i tu jest pies pogrzebany.

O to właśnie chodzi, że osoba, która kupuje dane gildie, kupuje je bo chce mieć je napisane pod siebie, czyt. wg ich pomysłu.. polecam Ci zrobić podstawę do całego systemu, czyli wszystkie obiekty, ich implementacje, menadżer konfiguracji i wiadomości, utilsy.. a potem wszystko dostosowywać pod swoich klientów. Zawsze znajdzie się osoba, która chce kupić gildie - są zbyt popularne, ostatnio nawet sprzedałem jednej za 350 PLN.

Kozacko! :D 350PLNuf piechotą nie chodzi - Właśnie CastleMod na pewno byłby ciekawym rozwiązaniem, bo nikt czegoś takiego nie sprzedaje, natomiast i tak królują serwery survival+gildie, więc to wydawało by się lepszym rozwiązaniem. Co do pisania podstaw całego "systemu" to planuję go umiejscowić na wersji 1.10, nie wiem czy dobrze robię, czy ktokolwiek chciałby plugin na tą wersję...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...