Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy w pluginie/skrypcie

iboxy1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wraz z kolegami tworzymy serwer minecraft 1.7.2 i pluginy mamy juz autorskie lecz szukamy małych dodatków które będą potrzebne. A więc do szczegółów : Czy istnieje taki plugin/skrypt że po śmierci gracza jest możliwość wypadnięcia głowy withera ? Chodzi o głowę do stworzenia moba który po zabiciu da nam gwiazde z której możemy zrobić beacona(magiczną latarnie) myślę że fachowcy tutaj się znajdą. Ps.Próbowałem poszukac w necie lecz nic nie znalazłem

Z góry dziękuje . !

Opublikowano

No to rzeczywiście macie autorskie pluginy, bardzo kufa, że nie umiesz zrobić tak prostej rzeczy, jak jakaś tam nędzna głowa, co wypada po zabiciu gracza. Lepiej zabierz się z kolegami za zabawę w piaskownicy, gdzie twoje miejsce zamiast bawienie się w tworzenie "autorskich" serwerów, śmieszne. 

A tak na poważnie, to - Nie, nie masz autorskich pluginów. Po drugie, gdybyś je miał, to byś nie widział problemu w napisaniu czegoś takiego. Po trzecie i ostatnie, nawet jak nie ogarniasz w magiczny sposób, tego jak napisałeś swój własny, autorski plugin to obsługa najprostszego pluginu jaki może być czyli skript, nie powinno sprawiać tobie problemu, nawet mimo to że chodzisz to szkoły podstawowej, czy tam pierwszej gimnazjum.

Opublikowano

Po 1. Nie wypowiadaj się na temat wieku jeżeli mnie nie znasz . Po drugie ja jestem tylko ADMINEM ! I chcę tylko dodatek dać do wgrania i chcę żeby było to zaskoczenie dla programisty serwera Po trzecie czy ja k***a prosiłem Cię o wypowiadanie się na temat naszego serwera downie ? Może ty powinieneś wrócić do podstawówki i nauczyć się czytania ze zrozumieniem.

Opublikowano

Już skończyłeś płakać? Mam nadzieje, że już tobie przeszło - "programista" nie może samemu tego napisać? Poza tym, zaskoczyć swojego kolegę-admina możesz tym, że np. w tej swojej podstawówce palisz papierosy, na pewno uzna ciebie za "fajnego ziomka". Nie widzę potrzeby abyś miał kogokolwiek zaskakiwać, zwłaszcza że, tego typu plugin bądź skrypt jest naprawdę bardzo, bardzo prosty do wykonania - To tak jak bym był zaskoczony tym, że w gimnazjum dzieci już płynnie czytają.

Ja tobie tego nie wykonam bo nie, bo denerwuje mnie to że kłamiesz oraz twierdzisz iż masz autorskie pluginy, zmień swoje postępowanie :)

Opublikowano

Takie coś możesz zrobić w pluginów otherdrops powinno być to coś takiego

PLAYER:

- drop: id itemu

quantity: ilość ile ma wypadać

chance: % na ile ma wypadać (jeśli zawsze ma wypadać nie wpisuje tego)

Nie jestem czy jest to dobre ale myślę że tak jak si3 obsługiwać otherdropsem masz na yt na kanale treekt tv

Opublikowano

za pomocą pluginu skript powinno się udać

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/skript/

proszę, 

on death of player:
  victim is a player
  chance of 0.01%:
    drop TuNazwaTegoItemuGlowy at location of victim

i

on rightclick with TuNazwaTegoItemuGlowy:
    if player's holding item name is "&6&oTuNazwaGlowy":
        execute console command "tu polecenie do zrespienia withera"
        broadcast "&4%PLAYER% Zrespil Moba"
        remove 1 TuNazwaTegoItemuGlowy named "&6&oTuNazwaGlowy" from player's inventory

jak by coś nie działało, to luknij tutaj

http://njol.ch/projects/skript/doc/events/

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...