Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzony PC - diagnoza

Gość Marcelovsky7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100% pewności, że mam coś uszkodzone w komputerze, problem taki że objawy są tak dziwne, że to może być wszystko, łącznie z zasilaczem. :)

Odkąd zainstalowałem windowsa 8.1 dzieje się to częściej niż w przypadku windowsa 7, na dniach muszę niestety przejść na 10.

Przed chwilą pierwszy raz zgasł mi ekran, po prostu black screen, muzyka z chrome nadal grała i musiałem wyłączyć ( nie awaryjnie tylko normalnie ).

Zdarzają się momentalne ściny, szczególnie gdy wypakowuję jakiś plik z archiwum, po prostu wszystko się zamraża.

Przy normalnym użytkowaniu też czasami wszystko się zamraża.

Wszystko się buguję...

Wielkim skrótem - dzieją się bardzo dziwne rzeczy. Wykluczałem z początku GPU, ale po popsuciu się ekranu - sam nie wiem.

Sprzęt - Pentium G4400, GTX 750 TI 2GB, SSD GOODRAM  CX240GB, 4GB DDR4 2133MHZ KINGSTON, MSI H110 ( wersja z DVI ), Corsair HX1200i, zdaję sobie sprawę, że zasilacz droższy od zestawu, ale dostałem go za darmo. :p

Opublikowano

Jeżeli ci się "zamraża" tak z dupy, to na 99% jest to wina uszkodzonego dysku 

To może wynikać z uszkodzonego lub mocno obciążonego dysku.

Dysk twardy lub pamięć RAM

Tak właśnie przeczuwam, bo ponoć to bardzo awaryjny model, ale cóż... na lepszy zabrakło $$$. :p

A można to jakoś programowo w 100% potwierdzić? Jak odeśle to znowu to potrwa wieki... a chcę mieć pewność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...