Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praktyki, a umowa na zlecenie

profilus=)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóz chodze na praktyki ze szkoły zawodowej. Umowę mam do końca sierpnia.  Mam załatwiona pracę na wakacje, ale jest ona umową na zlecenie. Czy mogę podjąć sie tej pracy majac umowe z praktykami do konca sierpnia podpisana?

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Co kogo obchodzi ile masz umów o prace podpisanych, jeśli nakładają sie jakieś terminy różnych umów to już twój problem jak to sobie sam  załatwisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeżeli bezpośrednio będziesz wyrabiał, to możesz nawet pracować w 3 miejscach na raz =) Poza tym praktyki nie kolidują z pracą, bo zawsze możesz się jakoś dogadać.

Opublikowano

Aktualnie nie ma czegoś takiego jak zaznaczenie praktyka w dokumentach umowy o pracę, wystarczy że jakakolwiek praca pokrywa się z kierunkiem wymaganym do praktyk i jest wykonywana w okresie praktyki. 

Można tak łączyć 2-3 umowy nawet. Sam robiłem praktykę w dwóch firmach i na dwóch rożnych umowach ; 1/2 etatu w jednej i 3/4 w drugiej firmie ( 10 h dziennie ) wystarczyło przedstawić dokumenty o czasie pracy w każdej firmie w okresie podanym na przebycie praktyki.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...