Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odblokować iPhone'a 6s?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema znalazłem iphona 6s w stanie idealnym, ale nie mam pojęcia co zrobić, bo ma ekran zablokowany. Jak to obejść? Wiem, że może mieć blokade icloud ale może jej też nie mieć :D

Opublikowano

Nie obejdziesz, system od apple jest zamknięty, więc odblokowanie jego liczy się z cudem, nawet FBI miało z tym problemy. Ja ci bym radził go oddać na policję, bo jeszcze sobie kłopotów narobisz. A telefon namierzyć jest bardzo łatwo.

Opublikowano

Na Twoim miejscu poszukał bym osoby, która go zgubiła, dodał jakieś ogłoszenie, oddał do jakiegoś ośrodka.

@androidfanboy wydaje mi się, że chcieli go odblokować bez utraty danych. Nie idzie przypadkiem podłączyć do iTunes i wrzucić nowe IPSW? iCloud zostanie poprzedniego użytkownika, ale z telefonu będzie można już korzystać, będzie wrzucony nowy, czysty OS.

Opublikowano

Jak właściciel całkowicie zablokował telefon, to w odblokowanie go graniczy się z cudem. Dopóki właściciel nie odblokuje nic się z nim nie zrobi, to nie tak jak z androidem.

Opublikowano

Wyłącz telefon, przejdź w tryb Recorvery Mode, podłącz pod iTunes i spróbuj wrzucić IPSW. :)

Edit:

Wydaje mi się, że tak to działa. Na swoim iPhone 6 tak robiłem, byłem zalogowany na iTunes co prawda na swoim Apple ID, ale to chyba bez znaczenia.

Opublikowano

A właśnie że ma znaczenie. A tak jeszcze wracając to się zapytam - chodzi o zwykły kod PIN czy blokadę iCloud?

Opublikowano

Z tego co się orientuję, po przegraniu systemu prawdopodobnie ponownie poprosi on o hasło do iClouda. Jednak zawsze możesz spróbować, ale jak oddasz już taki to będzie podejrzane. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...