Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PSC dolicza mi dodatkowe złotówki do zapłaty na G2A

GaroK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie miałem pojęcia gdzie miałem temat założyć. Przenieście w odpowiednie miejsce please.

Chce zakupić gre za 31,76 zł + G2A shield 4,42.   36,18 do zapłaty. Przechodzę do płaności za pomocą PSC, patrze na "Pozostało do zapłaty" a tam 41,71zł do zapłacenia. 

Gdy kupujesz przez PSC , naliczany jest dodatkowy podatek.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Trochę dziwny sposób. Zazwyczaj przy zakupie była podana cała kwota do zapłaty, a dopiero od niej był pobierany podatek.

Opublikowano

Trochę dziwny sposób. Zazwyczaj przy zakupie była podana cała kwota do zapłaty, a dopiero od niej był pobierany podatek.

Tak powinno być, ale jeśli wybierze się inny sposób płatności, który nie jest obłożony dodatkowymi kosztami np. paypal to płaci się kwotę podaną na stronie. Jeśli jednak są dodatkowe % to doliczane one są przez operatora i podane wyłącznie przy samej płatności. 

Opublikowano

Może G2A nalicza podatek VAT za gry, które kupujesz? Kupiłem tam grę gdzieś za 60 zł, dodało 23% VAT oraz 1.89% za płatność kartą, razem zapłaciłem ok. 80 zł

jpgG8fm.png

osu!Pepe counter: 000142

Opublikowano

Może G2A nalicza podatek VAT za gry, które kupujesz? Kupiłem tam grę gdzieś za 60 zł, dodało 23% VAT oraz 1.89% za płatność kartą, razem zapłaciłem ok. 80 zł

naliczy ci jak wybierzesz oczywiscie polske, ale mozna nie placic vatu i nitk nie bedzie sie czepiac

to normalne, wiekszosc stron z platnoscia psc ma podatek od tej formy platnosci, zwykle kolo 10%

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...