Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik- Zarabianie

bidziq.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich graczy! Dziś założyłem swoje konto, postaram się jakoś wam pomóc, nie wiem czy taki poradnik już istnieje, jeżeli nie, to dobrze. Postaram się to zrobić, najlepiej jak to umiem, lecz jeżeli już coś takiego było, lepszego, proszę o niekomentowanie w stylu: "co to ma być?", "ale gówno". Napiszcie po prostu jeśli było, to ja edytuje, a następnie napiszę do mod`a, aby usunął temat. No, to na tyle odnośnie przemówienia wstępnego : ).

1. Ryby.

Jak każdy wie, lub nie wie, kiedyś wędki były od 0 levela, od startu gry, starczyło parę yangów i była nieziemska zabawa z łowieniem. Potem wprowadzili jakąś zmianę, aktualizację, która zmieniła to, wędka była od 30 lvl`a. Wielu graczy to zmartwiło, ale również przez to ceny skoczyły w górę. Sam gram na s1 pierwszym, więc tam jest ciężko o jakąś tanią małże, więc lepiej ją samemu wyłowić, lub sprzedać po prostu dla zysku.

§Potrzebne nam będą:

- Wędka i robaki, nie papki, bo przez to można złapać ciut gorsze rzeczy, ale to zależy, na czyją kieszeń,

-Cierpliwość, ponieważ nie jest to sposób bardzo szybki, na dzień około 20kk (przelicznik na monastyr 1małż=1kk)

-Dowolnego fishbota, jakiego sobie zażyczycie, ja wybieram tego oto, nim się możecie zasugerować (Link do topicu: http://www.mpcforum.pl/topic/151171-xangelbot-v26-polska-wersja-dziala-po-aktualizacji/

-aby to odpalić, potrzebujemy również obejścia, które jest zawarte w temacie powyżej.

Drobna instrukcja:

1. Ściągamy obejście, oraz fb.

2.Instalujemy obejście w folderze z metinem, obojętnie z jakiego roku, może być spatchowany.

3.Odpalamy metina przez to objeście.

4.Ustawiamy postać w jakimś ustronnym miejscu.

5.Ustawiamy opcje jakie nam odpowiadają, następnie włączamy jego działania.

2. Rudy

Ten sposób jest może nieco czasochłonniejszy niż łowienie na fb, lecz mamy 100% pewność, że będzie z tego jakiś zysk. W ciągu jednego dnia, można wyciągnąć pewne 7kk.

§Potrzebne nam będą:

-Kilof

-Wolny czas

-Ten oto programik. Nie jest on strasznie pomocny, ale w tym czasie, co kopie sam rudy, można zrobić sobie kolację, więc bardzo praktyczne. (http://www.mpcforum.pl/topic/98945-downloadyy-kopaczbot-d/page__p__635963__hl__Kopaczbot__fromsearch__1entry635963)

A co do instrukcji, jest w tym temacie doskonale opisane użycie tego bota, zdecydowanie lepiej niż w temacie o fb

3. Riby, fmsy.

Tutaj. za dużo nie piszę. Jeżeli bierzesz się za tą formę zarabiania yangów, musisz się liczyć z zakupem 2x dropu. Jeżeli wybierasz rib`y, co jest moim zdaniem bardziej opłacalne, to wbijasz ten 20/25 lvl, i idziesz na ezo, eq musisz mieć to +6, aby postać wyrabiała z defem. A co do fms`ów, tak samo, bardziej opłaca się robić bode`go, ponieważ szybciej ubije.No i oczywiście zostawiamy ją na noc, z botem, oto link http://www.mpcforum.pl/topic/152941-newpl-easymetin2-de-00151217-40/page__p__1008633__fromsearch__1entry1008633. Tam są wszystkie odpowiedzi, na wszelkie pytania.

4. Best Kapitany.

Best Kapitany, chodzą legendy, że dropią z nich kamienie duchowne. Na yt, są przykłady, że to prawda, ale cóż. Nic prostszego, 2xdrop i jazda. Tutaj jeden z użytkowników opisał to dokładnie. Link to:

http://www.mpcforum.pl/topic/148261-tutmetin2plsposob-na-zarobek/

No to chyba tyle, może jeszcze dopiszę coś o małpkach, ale muszę zobaczyć jak co dropi. W zasadzie pozbierałem to i dodałem coś od siebie. Pozdrawiam!

DAJ MINUSA

To nic nie kosztuje.

Bo liczy się tylko dobra zabawa, ta.

• Dodaj nową pozycję...