Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop "dysk jest zabezpieczony przed zapisem"

Breejg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry. Otóż mam pewien problem. Kilka dni temu mój laptop, a dokładnie dysk twardy "wybuchł" i było trzeba specjalnym wbudowanym programem przywrócić do stanu początkowego,

czyli do 2011r. W sumie wszystko byłoby okej, gdyby nie to, że dysk, który został podzielony na C(system) i D(pliki) wykrywał tylko C, a D tak jakby rozpłynął się w powietrzu.

Wygląda to tak:

tpxguzupe_sqxshen.jpg

Do tego probowalem programem "Partition Find and Mount" coś zrobić, a tyle co mi się udało, to znaleźć dysk (windows krzyczał, że popsuty dysk, ale to zaraz) ale po zamontowaniu

tego dysku nic na nim nie można zapisać. A wracając do tego co krzyczał windows po naciśnięciu tego komunikatu wyskakuje, że można naprawić dysk no to kilkam i pokazuje, że

jest możliwość naprawy, to znów klikam i po chwili wyskakuje "Dysk jest zabezpieczony przed zapisem"

Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Szukałem na necie, ale znalazłem tylko o pendrivie ;/

A jeszcze wchodziłem do cmd ---> diskpart --> disk list

I tam pokazuje tylko mój dysk(SAMSUNG HM321HI), a nie partycje.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Pewnie masz zrypaną tablicę partycji albo źle podzielone lub trakcie dzielenia był błąd  że traktuje ją jako partycję instalki i sterowników.

Rób od nowa podział partycji, bo raczej na pewno kolejna utworzona partycja ( niby to twoje D )  według kolejności została potraktowana jako OEM

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...