Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie grać EU czy NA?

Aydeeen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad rozpoczęciem swojej przygody w TERA online lecz nie wiem czy wybrać Eu czy NA gdzie jest więcej polaków mniejsze P2W i wgl :)

Brak Sygnaturki YEAH

Opublikowano

Na eu są mniejsze lagi, ale i mniej osób. Każdy ucieka na Na ze względu na nielubianego producenta. P2w raczej nie ma, ale nigdy nie wiadomo co najdzie gameforge.

Polecam Eu, na serwerach pvp jest od groma ludzi, w tym wielu polaków. Dodatkowo Na szybciej dostaje aktualizacje.

Opublikowano

Polecam NA nie sugeruj się ilością ludzi na serwerach PVP gdyż nie każdy DO CHOLERY MUSI LUBIĆ PVP. Ja osobiście mam ping na NA w granicach 120 i jest super :D gram na serwerze Tempest Reach jeszcze z kolegami z innych gier . Poza tym co tydzien jest event a u GF? lol. Grałam na EU i jakoś po 30 lvlu zdecydowałam ,że spróbuje NA no coż juz 3 lata tam gram :D

Opublikowano

Wiesz na dobra sprawę mogli byśmy razem pograć na NA o ile grasz na tempest reach. Właśnie expie że znajomymi ( pierwszy raz grają w tere) no i fajnie było by mieć jakieś świeże mięsko u boku :)

Opublikowano

Aktualnie nie pogram, gdyż po sprawdzeniu specyfikacji, Mój komputer nie spełnia wymagań co do gry :/

Brak Sygnaturki YEAH

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli tylko ping będzie znośny (a będzie na 99,9%) to polecam Hamburgerykańskiego Klienta :P Tak jak wspominano wyżej- jako że firmą prowadzącą projekt jest En Masse a nie "kochany" przez wszystkich Gameforge, tak też rozgrywka jest o niebo przyjemniejsza. Firma dba o konsumentów zaczynając od lepiej działającego launchera, po częstych eventach kończąc. Jakiś rok temu sama rzuciłam wszystko na EU by przenieść się na NA i absolutnie nie żałuję (: Osiągnęłam tu więcej, niż bym kiedykolwiek osiągnęła na EU.

W razie czego, jeśli nie lubisz serwerów PVP, to zapraszam na Celestial Hills- mili ludzie, serwer dość gęsto zaludniony nawet wtedy, gdy Ameryka śpi. Mamy dobrze prosperującą polską gildię, więc myślę, że możemy pomóc.

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

denerwuja mnie juz te tematy co jest lepsze EU czy NA ogolnie mieszkamy w Europie wiec powinismy grac na EU. Jak dla mnie NA powinno wprowadzic blokade dla ludzi z Europy. na NA jest innaczej wiadomo czas zupelnie inny eventy jak my spimy, mniej graczy dla nas bo kiedy my gramy oni maja srodek nocy i spia. I te cale bajeczki ze kolejki na dungi sa mniejsze, to nie prawda bo wyexpilem na NA 3 postacie i czas oczekiwania dla DPSa sa prakycznie dokladnie takie same jak na EU czasami pare minut krocej sie czeka, po za healerem bo oni maja instanty na EU i NA. Kolejna sprawa ze NA to easy mode dostajesz wszystko za darmo, liza ci do tego dupke abys byl zadowolony. Ale no panowie prosze was jak ktos mi jeszcze raz powiem ze z pingiem 150 gra sie tak samo ja na EU to jest debilem bez obrazy, traci sie przynajmniej 35% dpsa wystarczy fora poczytac ze na archerze np tracisz nawet i do 40% dps gdzie ludzie z pingiem 50 robia na gulie set ponad 1,3 miliona dpsa a ty na +15 Imperatorze robisz 1k jak nie 900 tysiakow, tak wiec ping jest mega waznym czynikiem szczegolnie w grze combat action (no target) gdzie taki blok na lancerze nie moze byc za bardzo opozniony bo na trudniejszym contentcie padasz. Populacja moze i jest wieksza na tym calym NA ale to wszystko. Mam na oby dwoch serwerach na paru serwerach postaciach ale kiedys wraca sie ponownie na EU bo NA nie jest dla nas i nigdy nie byl mieszkasz w europie a nie w ameryce. Ping zawsze bedzie problemem i proirytetem gry o dobrym PVP to w ogole na NA mozesz zapomniec no chyba ze lubisz padac i sie tylko denerwowac bo 2 sekundy przesadzily o twojej wygranej.

dolaczam filmiki zeby rozswietlic wam (ze wcale sie tego nie odczuwa na pierwszy rzut oka jest innaczej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...