Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagłe skoki temperatury

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż niedawno zakładałem nową pastę i wszystko jest dobrze ale...? Mam tak. Siedze sobie na kompie nic nie robię mam 45 stopni, włączę jakąś stronę i na kilka sekund mam 10 stopni więcej, o co może chodzić? Mam tak, że 45,50,60,55,45 i tak ciągle jak coś włącze. Albo jak odpalam przeglądarkę to na sekundę mi skoczy obciążenie procesora do 70% a potem znów wraca na swoje miejsce. Korzystam z chrome. Jeśli chodzi o obciążenie procesora to w stresie przy 100% mam koło 80 stopni. Jakby ktoś się pytał chłodzenie boxowe, i3 4160, zasilacz corsair vs450 i h81-p33. Paste nakładałem silikonową białą bo innej nie miałem.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Sam też tak mam,generalnie rozchodzi się o to, że jak włączasz jakąś stronę to też zadajesz procesorowi sekundowe obciążenia,taktowanie po prostu skacze.

Dobrze jakbyś też kupił kiedyś lepsze chłodzenie od tego boxowego..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Osobiście nie polecam przeglądarki Chrome ponieważ bardzo obciąża procesor i ma wiele procesów działających w tle. 

(')(.)(;)

Opublikowano

Nie wiem czy opłaca mi się kupować jakiekolwiek lepsze chłodzenie do takiego procesora, w razie czego jak mi będzie się crashować komp z powodu wysokich temperatur to co najwyzej kupie to lepszą pastę

Edit: A co do tego bo czytałem, że pasta musi się "wetrzeć" tzn ze musze mieć ileś tam godzin przegrane by zaczęło lepiej działać. Bo jak gram w cs mam ustawione limit fps na 125 i mam tyle tylko ze co jakis czas mi spada do 90 i powoduje lag na chwilę i jest to wkurzające. Wcześniej tak nie miałem. Tak samo jak nacisnę TAB wtedy też mam lag. Pod obciążeniem mi dochodzi do 75 stopni.

Edit2: A jeżeli chciałbym ją wyczyścić to mozna rozgrzać kompa i ją po prostu wytrzeć ? Bo nie chcę mi się bawić z różnymi produktami do oczyszczania tego.

Opublikowano

Dobra wyczyściłem procesor i chłodzenie nałożyłem ponownie pastę w postaci X i teraz jak w coś gram to jak narazie maksymalna temperatura to 65 stopni przy CS'ie. Odczekam jeszcze trochę bo słyszałem, że pasty muszą się "wgrzać" w to i potem osiągają lepszą temperaturę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...