Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer prywatny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiałem się ostatnio jak się robi serwery np. metin2 i stwierdziłem, że najlepsza nauka jest poprzez praktykę lecz jak tu zacząć robić serwer bez podstaw? Tzn. nie wiem co mam robić po kolei, najlepiej byłoby dostać jakiś spis od 1-n :D ale na to nie liczę. Nie chcę robić żadnego serwera hamachi. Czy ktoś pomógłby mi w to wejść? Uczę się programowania od około roku. Uczyłem się takich języków jak c++, js, html, css. A przydadzą się pewnie php albo ruby a do tego bazy danych. Do tego interesuje mnie jaki serwer musiałbym na takiego metina2 wykupić, pomijając transfer bardziej chodzi mi o pojemność. Tak czy siak, chciałbym posiąść wiedzę jak stworzyć własny serwer i rozumiem, że nie będzie to łatwe i tanie ale jestem zdeterminowany i docenię każdą radę. Z góry dziękuję.

Opublikowano

w poradnikach masz.

Na tym forum żadnego się nie mogłem doszukać pewnie przez moją ułomność :P Natomiast znalazłem kilka na innych forach niestety nieszczegółowych. Jeśli znasz jakieś byłbyś w stanie dać mi link? Byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Cześć !

Na PW wysłałem Ci link do bardzo ciekawego kanału tłumaczącego szczegółowo podstawy tworzenia serwera.

Opublikowano

Najlepiej to jak postawisz sobie maszyne na vboxie, ewentualnie kupił VPSa za te 30zł z freebsd i sam wszystko sobie ogarniał metodą prób i błędów. Z podstaw to przyda ci się obsługa bazy danych, metinowe lua(questy), podstawy pythona no i mózg. Z resztą dasz sobie rade jeżeli posiadasz te wszystkie rzeczy. 

Opublikowano

musisz obliczyc ile wynosi całka potrójna dziewiątego stopnia z logarytmu naturalnego granicy sinusa z pierwiastka sześciennego po obszarze omega 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...