Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie języki są potrzebne do tworzenia stron internetowych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakie języki są wymagane pod teraźniejsze tworzenie stron, czy są już jakieś przestarzałe których się nie używa ? Nie siedzę w tym temacie, mam nadzieje że podzielicie się swoją opinią.

Opublikowano

Frontend: HTML5, CSS, JS.

Backend: PHP, Ruby, Java, Nodejs.

Opublikowano

Ogółem HTML to podstawa i tu nie ma raczej co dyskutować, bo jak nie znasz HTML to będzie ci o wiele trudniej zrozumieć takie PHP, no a o CSS i JS to nawet nie wspomnę.

Jeżeli celujesz w robienie wizytówek itp., po prostu ładnych stron wizualnie to potrzebne ci jeszcze do tego CSS i JS, czyli frontend.

Jeżeli wolisz bardziej robić systemy logowania itp. to backend czyli np. PHP + jakaś baza danych, np. MySQL.

19.jpg

Opublikowano

Jeżeli wolisz bardziej robić systemy logowania itp. to backend czyli np. PHP + jakaś baza danych, np. MySQL.

A co jeśli ja wolę zrobić logowanie w C#, Javie albo JS bez bazy danych?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam na początek html xhtml css javascript php mysql no i to ci starczy :P

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngExeSpac XHTML? Serio? Tylko HTML 5.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@HANS Kloss PL to już zależy od ludzi co wolą

Nie, to nie zależy od "upodobań ludzi". Powinniśmy korzystać z możliwie najnowszej technologii.

Nowe znaczniki, obsługa video i audio, responsywność, obsługa wielu przeglądarek.

Opublikowano

@HANS Kloss PL to już zależy od ludzi co wolą

Gdyby tworzyć tak jak 'ludzie wolą' to nie byłby potrzebny postęp.

Tak jak mówi kolega wyżej, jeśli chcesz tworzyć tak jak trzeba to musisz trzymać się standardów, które na bieżąco się zmieniają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...