Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer jak za starych czasów

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka wersja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od jakiegoś czasu mam ochotę pograć sobie na jakimś starym dobrym FreeBuildzie takim jak byl kiedyś czyli otwarty świat ograniczony do 1500 kratek, prace takie jak górnik, kopacz itp, kolorystyka jak dawniej, pogodna administracja, mega atmosfera, duży ładny spawn­ z karczmą, ratuszem a obok spawna będą działki które będzie można kupić już z cuboidem. Oczywiście działki będą blisko spawna i będą je obejmować mury (400x400). Co o tym sądzicie? Maszynę która utrzyma min. 150 graczy mam już kupioną, domenę także no. Piszcie co o tym sądzicie  ;)

PS: Będą też warpy takie jak: mapa surowcowa, tartak, sklep, regulamin, jedzenie

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

Jeśli zrobisz taki serwer, i będzie on rzeczywiście dobry to czemu nie. Pamięta się rok 2012-2014 kiedy tylko takie serwery były, aż się łezka w oku kręci.

Pamiętaj tylko o dobrej reklamie, a gracze będą.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Jeśli zrobisz taki serwer, i będzie on rzeczywiście dobry to czemu nie. Pamięta się rok 2012-2014 kiedy tylko takie serwery były, aż się łezka w oku kręci.

Pamiętaj tylko o dobrej reklamie, a gracze będą.

Dzięki za pozytywną opinie :)

Zapomniałem dodać, edycje nie będą trwały 2/3 tyg tylko 2/3 miesiące, ale to też zależy od graczy :)

Reklamy będą więc luz, pieniądze na reklamę też są więc z tym nie ma problemu. Postaram się to zrobić jak najlepiej :D

­

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Opublikowano

Mam nadzieje że uda Ci się serwer i będzie sporo graczy, bo pomysł jak dla mnie świetny

Opublikowano

Zgadzam się z chopakami powyżej. Super by było, gdyby była mapa /warp SUROWCOWA (jak na niektórych serwerach: zamiast /warp tartak czy /warp kopalnia...), która by nie była nonstop odświeżana (w sensie, że codziennie,2-3dni tylko co 1-2tyg). Co do dizałek. Świetnym rozwiązaniem byłoby umiejscowienie działek w jakimś mieście, w którym by były sklepy itp: samochody, questy (chodź to już się zaczyna robić RP, ale według mnie to by był świetny dodatek).  Autorski rscpak czy też nowe zbroje to by było cos. Chętnie bym zagrał :) 

//

Opublikowano

Zgadzam się z chopakami powyżej. Super by było, gdyby była mapa /warp SUROWCOWA (jak na niektórych serwerach: zamiast /warp tartak czy /warp kopalnia...), która by nie była nonstop odświeżana (w sensie, że codziennie,2-3dni tylko co 1-2tyg). Co do dizałek. Świetnym rozwiązaniem byłoby umiejscowienie działek w jakimś mieście, w którym by były sklepy itp: samochody, questy (chodź to już się zaczyna robić RP, ale według mnie to by był świetny dodatek).  Autorski rscpak czy też nowe zbroje to by było cos. Chętnie bym zagrał :)

dzięki za propozycje, na pewno wezmę ją pod uwagę :)

Co do warpów zapomniałem dopisać (zaraz dopisze) że będą :D

­

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Opublikowano

dzięki za propozycje, na pewno wezmę ją pod uwagę :)

Co do warpów zapomniałem dopisać (zaraz dopisze) że będą :D

­

lepiej by było, gdyby ten serwer powstał jednak na wersji 1.8, gdyż stawianie serwera teraz na wersji 1.6 jest według mnie absurdem (to tylko moja opinia). Nowe bloki, które no naprawdę nieźle wyglądają (np. gładki andesite przy jakimś dobrym rscpacku nieźle wygląda) :). Na 1.8 jest już dużo (chyba xD) pluginów, a te niektóre na 1.7 takie jak np. plugin Backpacks (który serdecznie polecam, gdyż powiększa nam rozmiar ekwipunku...)

@@@edit#1

To tylko moja opinia: możesz się z nią nie zgadzać: to ty tworzysz serwer, a ja nic Ci nie narzucam.

Taki tip ode mnie... Nie bierz żywcem pluginów-gotowców (już skonfigurowanych)- lepiej samemu skonfigurować i wprowadzić coś, czego jest mało na innych serwerach. Zatrudnij jakąś ekipkę: autorskie pluginy to chyba teraz podstawa, bo serwer na samych pluginach z dev bukkit to dzisiaj ... Wiesz sam co.

Mapa? Autorska. Byleby nie z internetu.

Silnik? Spigot.

//

Opublikowano

Świetnie by było :D Myślę że na takich serwerach grał każdy i ma doświadczenia z budowania pierwszego domku i próby podopalenia innych domów fireballami :D Jeżeli potrzebujesz mapy pw. Najlepiej 1.8/1.9

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Najlepiej to zrób na wersji 1.10! A co! :)

skąd na 1.10 weźmiesz pluginy, skoro nawet na 1.9 nie ma jeszcze wszystkich

Hehe, wszystkie pluginy 1.9 działają na 1.10.

Jak to nie ma? Wszystkie pluginy które ostatnio potrzebowałem były na 1.9/1.10

logo8.png

Niedługo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...