Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płynność gry

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam speców z mpc forum. Może jest ktoś tutaj kto zna sie na rzeczy i będzie potrafił mi pomóc. Od początku właściwie mojej gry w cs go gra mimo dużej ilości fps(150-200) nie jest płynna tak jak powinna i co minimum minutę łapie 0,5 sekundowe ścinki. W lolu gra za to jest płynna ale też potrafi zfreezować. Sterowniki mam poaktualizowane, format miałem robiony.

Specyfikacja pc:

-i5 3330

-gtx 550ti ( od nowosci czyli 4 lata nie była wymieniana pasta)

-zasilacz corsair 620W (stawiam,że może być uszkodzony, ponieważ wielokrotnie miał zwarcia i pc sie resetował)

- 4gb ram 1333 (na win 64 za mało prawda?)

-i dysk wd green 1tb który jest bardzo podejrzany według mnie, bo to na 100% przez niego m.in muli mi system i jak wlacza sie jedna aplikacja to przez nia reszta procesow śpi.

Dodam jeszcze,że podzespoły na pewno sie nie przegrzewają (panel boczny zdjęty, hwmonitor był sprawdzany)

Co może być przyczyną?

Może przesadzam, oczywiście da się grać, nie jeden by chciał mieć taką rozgrywkę, ale jak oglądam streamy czy filmy z csa na yt to gra jest niestety płynniejsza przy tych samych fpsach, więc wiem że coś jest na rzeczy

Opublikowano

Mam to samo, na pewno sam monitor 144hz zmienilby rozgrywke.

Powpisuj te komendy startowe na steamie, moze cos zmieni. Badz gotow na format, bo zaraz wejdzie znawca i cie wyjasni.

Opublikowano

Oczywiście,że mam wpisane komendy startowe :)

Btw. przeczytałem na necie, że komuś z tym samym dyskiem czyli wd green też cięło.Ludzie mu pisali, że to może być przyczyną gdyż te dyski sie nie nadają do gier..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...