Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakazane słowa w lidze

WhR

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Ostatnio grając z kumplem spotkaliśmy toksycznego gracza, który się tam rozpisywał jak to naród Polski i Ruski to najgorsze rzeczy itp itd, ale potem mój kolega napisał na chacie "ruski" i ja razem z nim, okazało się, że jest to słowo ocenzurowane, ktoś ma pomysły dlaczego?

Opublikowano

Ogólnie kilka słów jest głupio ocenzurowanych. Sam nie wiem czemu - mam styczność z Rosjanami (tak - w realu) etc. i nie obrażają się na rusek. Zrozumiałbym np. kacap (w ogóle jak chcesz to sprawdź, czy jest zacenzurowane, bo jak nie to trochę śmiesznie :D).

To tylko widzimisię Riot Games - nic nie poradzisz. :/

Opublikowano

Riot wziął pod uwagę większy zasób słownictwa, który z reguły byłby używany w obraźliwych celach. To w zasadzie nic dziwnego, że pozornie normalne słowa są ocenzurowane.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jeszcze dziwniejsze jest ocenzurowanie słowa "Hitler". Wyraz "rusek" jest najcześciej używany w celu obrażenia kogoś, więc cóż się dziwić.

Specjalista
Opublikowano

Jeszcze dziwniejsze jest ocenzurowanie słowa "Hitler". Wyraz "rusek" jest najcześciej używany w celu obrażenia kogoś, więc cóż się dziwić.

Hitler to może nie, ale że np stalin już nie, to mnie dziwi

Opublikowano

No, wiesz Hitler to cenzura a Stalin, bez cenzury ?

Moim zdaniem jest to śmieszne co Stalin zabił mniej milionów ludzi ? 

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...