Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy są pluginy Minecraft umożliwiające takie rzeczy?

d'emploi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Moje pytanie jest następujące: Czy jest możliwe takie skonfigurowanie serwera, by gracz po wejściu nie widział nicków innych graczy po wciśnięciu tab. Ruszyć się by też nie mógł, a jedyne co, to wyświetlałby mu się napis na chacie (lub gdziekolwiek indziej) informujący, że aktualnie serwer jest nieczynny. Czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego?

Głównie chodzi mi o to, by osoba, która wchodzi na serwer nie widziała, że na nim jest ktoś inny (no i oczywiście nie widziała modeli innych osób, które weszły na serwer).

Opublikowano

da się coś takiego zrobić tylko pytanie o czym ty mówisz...

chcesz ukryć obecność innych graczy ---> https://www.spigotmc.org/resources/player-visibilitytoggle.2094/

czy o to aby było to z serverem w stanie Offline ? "że aktualnie serwer jest nieczynny."

co do tego też się da jednak nie wiem jak chcesz wyświetlić komuś wiadomość kiedy server jest offline ^_^

po prostu ustaw White list na TRUE i zmień MOTD na jakiś informujący o zmianach

tu stworzysz MOTD -> http://minecraft.tools/en/motd.php

Opublikowano

Serwer będzie włączony 24/7. Kwestia taka, że chcę, aby w pewnym momencie po wejściu na serwer gracz nie widział nikogo i żadnego nicku (tak, jakby był sam na serwerze). Na chacie (czy gdziekolwiek) wyświetlał mu się komunikat, który ja ustalę. Dodatkowo, gracz nie mógłby się ruszać (ewentualnie tylko mógłby przejść przez kilka kratek).

Ewentualnie: gracz po wejściu może się ruszać (lecz nie widzi nikogo) i po 10 sekundach dostaje kicka z komunikatem, który ja ustalę.

Opublikowano

Jest to banalnie prosta sprawa, szczerze to dałoby się to napisać chociażby w plugini'e "Skript", czego oczywiście nie polecam, lecz dla początkujących jak najbardziej polecam.

Preferuje natomiast jave i napisanie czegoś takiego, miałby co najwyżej paręnaście linijek kodu (Pomijając import'y, standardowe procedury), radzę skontaktować się z jakimś programistą, powinien takie coś napisać za grosze.

Opublikowano

da się coś takiego zrobić tylko pytanie o czym ty mówisz...

chcesz ukryć obecność innych graczy ---> https://www.spigotmc.org/resources/player-visibilitytoggle.2094/

czy o to aby było to z serverem w stanie Offline ? "że aktualnie serwer jest nieczynny."

co do tego też się da jednak nie wiem jak chcesz wyświetlić komuś wiadomość kiedy server jest offline ^_^

po prostu ustaw White list na TRUE i zmień MOTD na jakiś informujący o zmianach

tu stworzysz MOTD -> http://minecraft.tools/en/motd.php

Ta modyfikacja nie działa tak, jak chciałbym by działała. Powiedzmy, że jest na serwerze 5 osób. "Zniknę" wszytkich i jest ok. Następnie wchodzi szósta osoba. Ta szóśta osoba widzi 5 pozostałych osób

Jest to banalnie prosta sprawa, szczerze to dałoby się to napisać chociażby w plugini'e "Skript", czego oczywiście nie polecam, lecz dla początkujących jak najbardziej polecam.

Preferuje natomiast jave i napisanie czegoś takiego, miałby co najwyżej paręnaście linijek kodu (Pomijając import'y, standardowe procedury), radzę skontaktować się z jakimś programistą, powinien takie coś napisać za grosze.

W takim razie możecie mi kogoś polecić? Zależy mi na czasie, a więcej zyskam płacąc za to komuś niż samemu ucząć się technologii potrzebnej do stworzenia czegoś takiego. Poza tym, sesja jest, nie mam czasu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...