Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować aktualizację, która wykrywa roota?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITOM.

Chciałbym zainstalować aktualizacje do systemu w telefonie LG LEON 4G LTE, ale mam roota.

Próbowałem usuwać go, ale dalej nie mogłem zaktualizować. Wykrywa to.

Rootowałem kingroot i próbowałem unroot też tym programem.

HALP.

Opublikowano

WITOM.

Chciałbym zainstalować aktualizacje do systemu w telefonie LG LEON 4G LTE, ale mam roota.

HALP.

Posiadając roota, bez problemu możesz zaktualizować, więc nie wiem po co usuwać. Co do kingroota, to jeżeli opcja unroot nie działa to coś jest porobione w systemie.

Opublikowano

Pewnie aplikacja banku. Zainstaluj sobie Xposed Framework i wgraj moduł RootCloak:

http://forum.xda-developers.com/xposed/modules/mod-rootcloak-completely-hide-root-t2574647

Aplikacja, której zabronisz widzieć roota po prostu nie będzie go widzieć. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

WITOM.

HALP.

Posiadając roota, bez problemu możesz zaktualizować, więc nie wiem po co usuwać. Co do kingroota, to jeżeli opcja unroot nie działa to coś jest porobione w systemie.

Jeśli chcę zaktualizować w aplikacji centrum aktualizacji, to pobieram sobie, jest fajnie, ale nagle podczas instalacji wyskakuje error. Po restarcie ukazuje się komunikat Twoje urządzenie podejrzewane jest o uzyskanie praw superużytkownika coś tam coś tam.
Opublikowano

WITOM.

HALP.

Nie wiem gdzie ty to wyczytałeś, posiadając roota W ŻADEN SPOSÓB nie da się zaktualizować przez OTA. Musi unrootować telefon albo wgrywać oddzielne obrazy softu.

Opublikowano

WITOM.

HALP.

Nie wiem gdzie ty to wyczytałeś, posiadając roota W ŻADEN SPOSÓB nie da się zaktualizować przez OTA. Musi unrootować telefon albo wgrywać oddzielne obrazy softu.

O jezu, przeczytałem aktualizację aplikacji. AndroidFanboy ma rację - w żaden sposób nie zaktualizujesz systemu mając roota. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Siemka!
Już niosę Ci pomoc ;P

Tez tak miałem i nadal mam roota po prostu ściagnij narzędzie od producenta ze strony:

http://www.lg.com/pl/wsparcie/wsparcie-telefonow-komorkowych/lg-LGP880

Tam wchodzisz w zakładkę oprogramowanie i robisz to co tam pisze stosując sie do opcji drugiej czyli przez USB.
Dalej program pobrany przez cb bedzie cie przeprowadzał przez proces aktualizacji.
Mam nadzieję, że pomogłem. Jeśli działa daj znać ;P

Opublikowano

WITOM.

HALP.

O jezu, przeczytałem aktualizację aplikacji. AndroidFanboy ma rację - w żaden sposób nie zaktualizujesz systemu mając roota.

Jeśli unroot zrobie też nie mogę zaktualizować.
Opublikowano

@Razeer123

@androidfanboy

Ciekawe. Mógł bym bez problemu na swojej xperii aktualizować system, aplikacje czy co tam chce przez ota. U mnie jest inaczej, gdy stracę klucze TA, to nie mogę aktualizować, ale to już inna bajka.

Opublikowano

Od kiedy to aplikacje aktualizuje się przez OTA? :D Sam komunikat o aktualizacji może będzie, ale przy roocie wywali błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...