Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dodaniem NPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dodaje NPC do mojego serwera, wszystkie modele oraz textury są, jak wpisuje komendę aby je przywołać to nic nie ma, NPC są dodane do pliku NPC1 mają id 22220-22226, proszę o pomoc, za pomoc dam max lików.

Opublikowano

a dodałeś NPC do Mob_Proto w mysql oraz cliencie ? :v

Same wgranie plików ci nie da nowego npc xD

Opublikowano

Takk :) aż taki głupi nie jestem dziękuje bardzo, a poza tym gdybym nie wgrał to by pisało mi przecież że nie ma takiego moba ... on przywołuje się ale go nie widać ;/

Opublikowano

Takk :) aż taki głupi nie jestem dziękuje bardzo, a poza tym gdybym nie wgrał to by pisało mi przecież że nie ma takiego moba ... on przywołuje się ale go nie widać ;/

Zapewne nie dodałeś moba do pliku npclist w root

hkeKadm.png

Opublikowano

Zapewne nie dodałeś moba do pliku npclist w root

Dodałem w tym problem ;/ nie wiem ma znaczenie jakie ID ustawiam? ma jakość NPC i NPC2 przedział id ?

Opublikowano

Przedziału nie ma z tego co wiem, wgraj tego NPC od nowa tylko że powoli i zobacz efekt.

Opublikowano

Przedziału nie ma z tego co wiem, wgraj tego NPC od nowa tylko że powoli i zobacz efekt.

Zrobiłem to znów, nie działa ;/

Próbowałeś przywoływać npc na innych mapach niż m1?

Na żadnej nie działa :(

Opublikowano

Sysser nic nie pokazuje?

Może jakieś wadliwe pliki tego npc?

Spróbuj się zamienić w tego npc zamiast go przywoływać i zobacz czy się uda.

Opublikowano

Sysser nic nie pokazuje?

Może jakieś wadliwe pliki tego npc?

Spróbuj się zamienić w tego npc zamiast go przywoływać i zobacz czy się uda.

A więc użyłem:

/pol 22220

/m 22220

i oto syser:

0617 13:28:56640 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/npc/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:56640 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/npc2/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:56640 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/monster/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:56640 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/monster2/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:56640 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/guild/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:56640 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[22220] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/guild/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm] ERROR
0617 13:28:56640 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 22220
0617 13:28:56640 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19395] Race[22220]
0617 13:28:01359 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/npc/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:01359 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/npc2/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:01359 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/monster/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:01359 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/monster2/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:01359 :: CRaceData::LoadRaceData : d:/ymir work/guild/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm
0617 13:28:01359 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[22220] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/guild/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm] ERROR
0617 13:28:01359 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 22220
0617 13:28:01359 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19563] Race[22220]
Opublikowano

Według syserra niczego nie musisz tutaj aktualizować. Jasno jest określone, że funkcja ładująca model szuka go we wszystkich możliwych katalogach gdyż nie znalazła go w docelowym NPC. Zweryfikuj czy ścieżka do pliku msm jest prawdziwa a jeśli tak to zastanów się nad zawartością. Być może zawiera on skrypt powodujący niemożność odczytania go :D

d:/ymir work/npc/Npc_Asek_Drayen_1/Npc_Asek_Drayen_1.msm

To jest prawidłowa ścieżka dla twojego nowego potworka.

Opublikowano

Ten model npc'ta wymaga Granny w wersji 2.9
Tak więc jeżeli nie korzystasz z sourca klienta to nie użyjesz tego modelu.

Opublikowano

Według syserra niczego nie musisz tutaj aktualizować. Jasno jest określone, że funkcja ładująca model szuka go we wszystkich możliwych katalogach gdyż nie znalazła go w docelowym NPC. Zweryfikuj czy ścieżka do pliku msm jest prawdziwa a jeśli tak to zastanów się nad zawartością. Być może zawiera on skrypt powodujący niemożność odczytania go :D

@1361622928-U485574.pngSacrize , taką właśnie ma ścieżkę a w pliku .msm wszystko jest w porządku.

Problem polega na tym że posiadam, klienta source.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSacrize , taką właśnie ma ścieżkę a w pliku .msm wszystko jest w porządku.

Problem polega na tym że posiadam, klienta source.

To zaktualizuj sobie granny w bince.

9878314696279361524524.png

Opublikowano

Witaj @Indee, spróbuj innym packerem? Bo jak znam życie to korzystasz z EPacka? NEXUSA polecam o wiele lepszy do pakowania takich rzeczy, daj znać jesli zadziała :)

logo1.png

Opublikowano

Witaj @Indee, spróbuj innym packerem? Bo jak znam życie to korzystasz z EPacka? NEXUSA polecam o wiele lepszy do pakowania takich rzeczy, daj znać jesli zadziała :)

Kurde dzieki @pr0chu działają :) kurde chyba nigdy bym sie nie domyślił :) jeszcze raz dzieki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...