Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dying Light - mało klatek na dobrym komputerze

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu uprzedzam, jeżeli zły dział, proszę o przeniesienie.

A więc do rzeczy, mam problem z grą dying light a konkretnie z jej płynnością. Gra mi chodzi bardzo słabo (nie sprawdzałem klatek ale na oko to gdzieś ok. 15-20 i ścinki ok. pół sekundowe). Czemu mnie to dziwi? A no dla tego, że wiedźmin 3 na uber chodzi mi w ładnych 30-40 fpsach, a z tego co wiem to wiedźmin jest nieco bardziej wymagający od dying lighta. Tym bardziej, że gram na nim na max ustawieniach, a w dying light na najniższych. Gdy zaczynałem grać od nowa w dying lighta (nie było save'a o.O) to w samouczku (w budynku i na nim gdzie był dźwig) miałem płynne ~50 fpsów(może i więcej bo nie miałem pokazanych fpsów ale gra chodziła naprawde płynnie bez zawieszek). Później wyszedłem z gry, weszłem i znowu nie bylo save'a. był napis stwórz nowy save i kliknąłem "zaawansowane" czy coś w tym stylu, coś tam poklikałem i odzyskałem save gdzie miałem ukończone ok. 5% gry. bylem na zewnątrz i miałem tam te wymienione wcześniej 15-20 fpsow. Mój procesor amd a6-3500 apu with radeon hd graphics, karta gr. radeon r7 370 4 gb.

Także w wielkim skrócie wiedźmin 3 na max chodzi o niebo lepiej niz dying light na najnizszych.

mogę coś z tym zrobić ? ;/

Dodam, że przez zakupem radeona r7 370 miałem nvidie gts 450 i dying light chodził tak samo jak teraz. Czyli na 15-20 fpsach.

Opublikowano

Pirat czy oryginał?

Pirat. Nie wgrywałem zadnych patchow bo jak zainstalowalem 1.08 to wyskakiwal błąd "pliki uszkodzone" i musialem instalowac od nowa.

Opublikowano

Czyli problem rozwiązany. Wystarczy kupić oryginała, będziesz mieć w pełni zaktualizowaną grę, i na 90% będzie działać. W każdym razie piratom nie pomagamy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...