Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie lotu

Diavo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Niedługo będę leciał samolotem i tak mam kilka pytań, mianowicie interesuje mnie:

1. Czy mogę wnieść na podkład powerbanka? :D

2. Czy jak kupię sobie kilka maszynek do golenia jednorazowych i wpakuje je razem z opakowaniem do torby rejestrowanej to się nie przyczepią? Ostrza są zabezpieczone takim plastikiem, wiecie o co chodzi na pewno :D,

3. Mogę sobie zabrać mały żel pod prysznic w opakowaniu fabrycznym, zabezpieczonym jakimś woreczkiem? (mniej niz 100 ml)

4. Czy mydła w opakowaniach fabrycznych mogę wziąć?

Czego nie wnosić jak ktoś wie z własnego doświadczenia?

Opublikowano

1. Przenośne urządzenie usb do zasilania np. laptopa nie stanowi przedmiotu zabronionego do wnoszenia do strefy zastrzeżonej portu lotniczego oraz na pokład statku powietrznego. Niemniej jednak należy pamiętać, że przedmioty te podlegają kontroli bezpieczeństwa na wejściu do strefy zastrzeżonej lotniska.

2. Według większości regulaminów, nie można zabrać ze sobą urządzeń typu. golarek, KTÓRE SĄ ZAKOŃCZONE OSTRĄ KOŃCÓWKĄ (chociaż w większości przypadkach się nie przyczepiają, przeczytałem teraz na innych forach). 

3. Płyny mogą być przewożone w przezroczystych pojemnikach do 100ml. 

4. Jasne. 

Pomogłem? daj lajka ;) (informacje z różnych stron, wystarczy wpisać w google "co można zabrać do samolotu") 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

No wiem wiem ale chcialem sie was zapytac bo np, z tymi maszynkami pisze, ze maja byc ostrza w jakimś tam opakowaniu niby a tutaj jednak sie okazuje, ze nie musze kombinowac tylko prosto ze sklepu do torby i juz :D, a jak kupie wode sobie na lotnisku to mogę wnieść do nie? :D Fakt droga jest no ale cos trzeba pic :D

Opublikowano

No wiem wiem ale chcialem sie was zapytac bo np, z tymi maszynkami pisze, ze maja byc ostrza w jakimś tam opakowaniu niby a tutaj jednak sie okazuje, ze nie musze kombinowac tylko prosto ze sklepu do torby i juz :D, a jak kupie wode sobie na lotnisku to mogę wnieść do nie? :D Fakt droga jest no ale cos trzeba pic :D

@Diavo Jasne, możesz.

Polecam siebie na przyszłość, życzę miłego lotu ziomek. ;)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

@Diavo Jasne, możesz.

Polecam siebie na przyszłość, życzę miłego lotu ziomek. ;)

Okej :D a dzięki wielkie :),

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...