Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kantor do pve/pvp

wodnik81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chciałbym z powrotem wrócić do gry i moje pytanie jest takie czy nadal opłaca się grać kantorem dps głównie pve od czasu do czasu pvp.

Jak tak to dajcie podajcie link do jakiegoś aktualnego poradnika, czy bardziej opłaca się zagrać inna postacią jak tak to jaką i dlaczego i też mniej więcej jakiś aktualny poradnik.

Opublikowano

Sprawdzaj tematy niżej.

Żeby nie było, że się nie odniosłem - Chanter NIGDY nie był DPSem w grupie. Jest to klasa, która ma za zadanie wspomagać cleryka + pomagać w odgarnianiu mobków. 
Wspiera on swoimi auram/bufkami i okazjonalnym healem. 

Co do PvP - Jest bardzo denerwujący, ale warunek jest jeden --> musi CI wszystko wejść na przeciwnika.
Bywa to bardzo frustrujące, ale przyjemnie się nim gra. 

Opublikowano

Ale i tak zanim wbije 65 +/- to będę musiał grać pod dmg a nie supporta bo ci ludzie nie ogarniają a Barda polecasz? Jak wypada w pvp/pve

Opublikowano

Sprawdzaj tematy niżej.

Żeby nie było, że się nie odniosłem - Chanter NIGDY nie był DPSem w grupie. Jest to klasa, która ma za zadanie wspomagać cleryka + pomagać w odgarnianiu mobków. 

Wspiera on swoimi auram/bufkami i okazjonalnym healem. 

Co do PvP - Jest bardzo denerwujący, ale warunek jest jeden --> musi CI wszystko wejść na przeciwnika.

Bywa to bardzo frustrujące, ale przyjemnie się nim gra. 

Chanter nie może być dpsem? A potem zdziwienie na pvp co ten chanter tak mocno bije ;) Nikt nie bierze pod uwagę, że arm czy aidpsmeter nie wlicza dpsa z promise of earth i blessing of wind. Wiadomo, że większość chanterów z barusa nie ogarnia (widzę po dpsach na siege), ale to nie znaczy, żeby go skreślać jako dpsa.  Ja zawsze piszę, że własny dps+wsparcie dla grupy, to półtora sorka. A chanter, który mając w pt kleryka na instancjach pve leczy i tylko rzuca woi, to zawsze będzie uważany tylko za statystę.

Opublikowano

Nie gram na Barusie.

Tak, chanter nie jest DPS :)
Za DPS masz dla przykładu - rangera, sorca, czy też glada i assasyna.
Chanter wspomaga i ochrania, bo to jest jego główna rola. Nie bez powodu ma "teoretycznie" najmniejsze skalowanie i obrażenia. 
Oczywiście, że na PvP są ludzie, którzy chanterami składają, ale PvP to nie PvE i tutaj nie ma o czym dyskutować. 

Opublikowano

Ale to nie znaczy, żeby go skreślać jako dps. Ja na twierdzach w reshancie czesto mam pierwszego dpsa na bossie  B)  może dlatego,  że tam są inne capy ;P a jakby doliczyc promise of earth i blessing of wind to jest dodatkowe 100k na 3min bicia.  Wiadomo,  że typowymi dpsami są sork czy ranger itp. i takich naprawdę ogarniętych się nie przebije w dpsie chanterem. Mogliby nam zwiększyć bazowy atak w skillach, ale pomarzyć dobra rzecz  :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...