Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacje pod streamowanie

DraGTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do naszych kochanych specjalistów. Zamierzam zacząć streamować ale muszę trochę zainwestować w kompa.. I teraz tak co muszę zmienić poprawić aby streamy były płynne i w dobrej jakości.

Na ogół jak próbowałem streamować ostatnio jakoś była dobra lecz troszkę mało fps ~80 np. w lidze legend.

Na razie wiem że muszę podpisać umowę o neta 60 / 10 myślę że spokojnie wystarczy

Druga rzecz potrzebuję jakieś w miarę słuchawki z mikrofonem myślę że w granicach ~150 zł.

Kolejne pytanko 4 gb wystarczy? Czy dokupić jeszcze jedną kość 4 / 8 gb?

Grafiki nawet nie podam bo wiem że ogarnie a hajsu tymczasowo brak na to :D

I ostatnie dysk ssd się przyda? Bo planuję zakupić 120 gb

Opublikowano

Musisz mieć porządny procesor np. XEON 1231v3 lub też jakaś i7.

W sprawach słuchawek ci nie pomogę.

8GB to minimum. Najlepiej jest mieć 16 do streamowania.

Grafika będzie dawała tylko lepszą jakość (w sensie ustawienia w grach) oraz ilość klatek.

120GB-128GB to tylko na system oraz mniejsze gry.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie potrzebuje duzej pojemnosci dysk ma byc glownie na system i niektore gierki np. lol reszte bedemial na zwyklym dysku.

Procka nie wzielem pod uwage ;c a jaki minimum by musial byc? Bo i7 jednak troche kosztuje. A nie oszukujmy sie na poczatku te streamy nie beda bardzo profesjonalne ;p

Opublikowano

Nie potrzebuje duzej pojemnosci dysk ma byc glownie na system i niektore gierki np. lol reszte bedemial na zwyklym dysku.

Procka nie wzielem pod uwage ;c a jaki minimum by musial byc? Bo i7 jednak troche kosztuje. A nie oszukujmy sie na poczatku te streamy nie beda bardzo profesjonalne ;p

Napisałem ci wyżej. Dobrym zamiennikiem i7 jest właśnie XEOX 1231v3. Można powiedzieć, że jest to i7 bez zintegrowanej grafiki oraz bez możliwości OC.

Na pewno i5 też może być, ale po co skoro, i tak trzeba będzie ją kiedyś wymienić. Poza tym najtańsza i5 na 1150 kosztuje 800 złotych. 200-300 złotych więcej i masz już tego XEON'a.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Słuchawki do 150 to słyszałem, że hyperX cloud dobre @DAx. wez pomoż.

w twojej sytuacji procesora nowego nie opłaca się kupować, trzeba się naprawdę postarać, żeby zepsuć procka podczas normalnego użytkowania, kup tego xeona/jakas i7 uzywke, mozna bardzo tanio wylapac.

Opublikowano

Tak, hyperxy są dobre, ale do wydatek rzędu 300zł :v Do 150zł nie ma nic dobrego z mikrofonem, bez mikro masz akg k511 / superlux hd 668b

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Napisz caly DOKLADNIE sprzet jaki teraz posiadasz, no i ogolny budzet, bo bajzel sie robi, a bez tych informacji ciezko pomagac.

Płyta - asus m5a78l m lx3

Procesor - AMD phenom II x4 3.30 gzh

Ram - 4 gb

Zasilacz - 400W nie powiem wam jaka dokładnie marka bo nie chcę mi się sprawdzać :D ale na pewno nie z  tych za 50zł

Grafika - Radeon HD6570 1 gb

Opublikowano

Napisz caly DOKLADNIE sprzet jaki teraz posiadasz, no i ogolny budzet, bo bajzel sie robi, a bez tych informacji ciezko pomagac.

Ram - 4 gb

Zasilacz - 400W nie powiem wam jaka dokładnie marka bo nie chcę mi się sprawdzać :D ale na pewno nie z  tych za 50zł

Jaki masz budżet na całość? Te 4 GB masz w jednej kości czy w dwóch? 

Opublikowano

Ram - 4 gb

1 kość budżet myślę do 1k zależy

Opublikowano

Ram - 4 gb

1 kość budżet myślę do 1k zależy

https://www.morele.net/inventory/info/aoLTYB/

Na początek wystarczy. Fx'y dobrze sobie radzą w lolu, ma sporo rdzeni więc powinien sobie poradzić nawet z wysokim bitratem. 750 ti jeden z lepszych wyborów w tym budżecie klatek w lol'u wygeneruje sporo. Jeszcze podaj taktowanie tej twojej kostki jak będzie miała większe niż ta co podałem to się podmieni. Chyba, że używki wchodzą w grę to można coś poszukać na xeon'ach albo na i7. 

Opublikowano

Karty na razie nie potrzebuje. W lolu spokojnie wyrabiam po ~200 fps do tego i tak gram na limicie więc tu jest spoko. Co do fx nie jestem zbytnio przekonany ;/ 

Opublikowano

Karty na razie nie potrzebuje. W lolu spokojnie wyrabiam po ~200 fps do tego i tak gram na limicie więc tu jest spoko. Co do fx nie jestem zbytnio przekonany ;/ 

Jest najlepszą opcją do wyboru w twojej sytuacji, dużo rdzeni, sam procesor nawet ok jak na taką cenę, streamowanie uciągnie na luzie, choć przydałoby się wziąć osobny cooler do niego.

Poza tym, zastanów się czy nie weźmiesz używek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...