Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić telefon UMI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo.

Zmagam się ostatnio z dylematem, słuchajcie. 

Bardzo podobają mi się produkty od UMI. Wiecie, cena świetna, bebechy też wyglądają na niczego sobie. Nie martwię się serwisem czy trwałością wykonania - mam zamiar ubezpieczyć sprzęt (300zł za dwuletnie ubezpieczenie od wszystkiego, łącznie z kradzieżą). Powiedzcie mi tylko, czy według Was ten telefon w ogóle jakoś się prezentuje - technicznie rzecz jasna

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/umi/super/UMI-Super.html

Obecnie cena to 999zł. 

https://www.youtube.com/watch?v=_UUysOe6ZA0

Liczę na Was! ;)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Nie miałem do czynienia z tym modelem, ale w łapie miałem też telefon Umi: Umi Touch.

Ekran był bardzo przeciętny, kolory dosyć wyblakłe. Pewnie tutaj będzie to samo. Nakładka na system jest słaba, tnie się i mało funckjonalna. Aparat to samo, bez jakiś większych wad, ale także chwalić się też nie mógł. Za to przedni aparat tam to był porażka (straszna automatyka, nie łapało zupełnie focusu).

W cenie ok. 1000 zł lepszym wyborem jeśli myślisz o chinczykach będzie Xiaomi Mi4C, flagowiec z poprzedniego roku ktorego można mieć za mniej niż 1000 zł czy całkiem niezłego one plus x, także wydajniejszego od Umi, znacznie lepiej wykonany z całkiem niezłym ekranem i aparatem. Oba telefony mają dosyć fajne nakładki na androida, nie to co Umi.

Moim zdaniem nie warto się w to pchać, gdyż opinie są różne. Telefon niby w tej cenie specyfikacją się wyróżnia, ale jak przychodzi do codziennego użyżtku to tak kolorowo nie jest. Niby też są dosyć awaryjne, no ale ja na ten temat nie mogę się wypowiedzieć, jedynie mówię to co wyczytałem w internecie. Są w tej cenie o wiele pewniejsze i lepsze wybory aniżeli ten telefon. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...