Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły

yukomee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po wakacjach zmieniam szkole z technikum inf na liceum. Bede wtedy w drugiej klasie. Bardzo sie stresuje tym, ze przyjde do szkoly i nikogo nie bede znal. Macie jakies pomysly/porady jak zachowywac sie w pierwszy dzien?

Opublikowano

Protip: podejdź i zagadaj do kogoś z nowej klasy :)

Albo nie idź w pierwszy dzień, idź w drugi już tak się stresować nie będziesz :D

Opublikowano

Nie masz czego się obawiać. Ja idąc do informatyka na 28 osób nie znałem nikogo. Po tygodniowym, lub dwutygodniowym czasie, byliśmy ze sobą tak zorganizowani, że każdy z każdym potrafił się dogadać na obojętnie jaki temat, jak i pomóc. :)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Bądź sobą xD Albo cię polubią albo nie i tyle w temacie według mnie. Zagadaj do kogoś nawet o lekcje, czy spoko nauczyciele itd. zazwyczaj takie rozmowy rozwijają się w dobrym kierunku ;P

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Zlokalizuj najbardziej przykoksowanego kolesia w klasie, największego ziomala, którego każdy się boi przez co jakoś go respektują. 
Podejdź i zalutuj mu takiego luja, że wyniosą go na noszach ze szkoły. Ciebie wypierniczą ze szkoły, ale jaki respekt zyskasz? Pojęcia nie masz. 

ew. ziomek Ci wylutuje większego luja bo ma większą wprawę, wtedy jego wywalą, a Ty zostaniesz bohaterem w swoim domu.­

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

W której klasie aktualnie jesteś? Trzeciej?

Pierwszy dzień jest najtrudniejszy, ale np. jak wychowawca Cię przedstawi klasie, to już powinno być z górki.

Opublikowano

Nie widzę gdzie tu leży problem. Zmieniasz szkołę i idziesz do innej,a tam poznasz nowych ludzi czyli normalka. Po szkole pójdziesz do pracy i tam też nie będziesz nikogo znał. Poznawanie nowych ludzi to normalne w życiu i nie wiem jak możemy Ci tutaj pomóc. Najprościej jeżeli nie chcesz to nie zmieniaj szkoły i tyle.

Opublikowano

Poznaj parę osób, spróbuj się zaangażować w nowe grono znajomych, staraj się być miły to inni Cię zaakceptują. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Ogarnijcie sobie jakieś ognisko w wakacje. Zrobiłem tak jak szedłem do 1 liceum, przez co o wiele łatwiej było się dogadać z ludźmi. Przynajmniej z tymi, którzy przyszli.

Opublikowano

zostań sam, a jak przyjdą to przyjdą a jak nie to nie.. nic na siłę

na początku musisz zobaczyć kto jest samcem alfa i wtedy go skop a reszta sama przyjdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...