Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błędy przy próbie uruchomienia instancji w sinusbocie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wywaliło mi maszynę. Ts3 odpaliłem normalnie. Ale z sinus mam problem. Jak naciskan on/off jest animacja ładowania. Ale wyskakuje takie coś:

2016-06-15T21:52:45+02:00 TSClient quit.
2016-06-15T22:21:07+02:00 Starting instance ts3server://ADRES?port=9987&nickname=TEST&password=&channel=&channelpassword=
Opublikowano

To jest błąd też go czasem miewam.

Poczekaj chwilę, zrestartuj całego sinsubota.

Powinno pomóc.

Opublikowano

Mogę prosić o komendy do sinus bota. Bo użyłem instalacji a teraz nie ogarniam jak restart itp.

Zależy od wersji sinusbota.

Jaką zainstalowałeś?

Opublikowano

odpal za pomocą tej komendy jak nie pomoże przeinstaluj sinusbota

screen -dmS bot xinit /opt/ts3soundboard/ts3bot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie będę zakładał nowego tematu, napisze tutaj.

Jak puszczać muzykę z yt w sinus bot?

Instalujesz https://forum.sinusbot.com/threads/english-german-linux-how-to-install-youtube-dl-with-the-bot.129/

I potem możesz używać komend "!yt".

Użyłem tego:

sudo wget https://yt-dl.org/downloads/latest/youtube-dl -O /usr/local/bin/youtube-dl

sudo chmod a+rx /usr/local/bin/youtube-dl

Ale nadal przy pobieraniu mam błąd 

Opublikowano

Nie będę zakładał nowego tematu, napisze tutaj.
Jak puszczać muzykę z yt w sinus bot?

Lepiej zainstalować wersje sinusa +0.9.5, która ma automatycznie funkcje youtube. Mniej bawienia się z komendami i gwarancja, że osoba nieświadomie nie zepsuje sobie skrypt.

Opublikowano

Lepiej zainstalować wersje sinusa +0.9.5, która ma automatycznie funkcje youtube. Mniej bawienia się z komendami i gwarancja, że osoba nieświadomie nie zepsuje sobie skrypt.

I będę posiadał 2 boty? 

Opublikowano

I będę posiadał 2 boty? 

Jeżeli użyjesz tego poradnika, to możesz mieć botów, ile maszyna dała ;)

Kliknij, aby się przenieść.

Opublikowano

Nie będę instalował nowego bota tu mam 6 spokojnie mi wystarcza. A za dużo muzyki mam wgrane. Albo wgram coś dzięki czemu będę mógł puszczać muzykę z yt. Albo jest jeszcze jedna opcja. Da radę ręcznie wrzucić muzykę?

Opublikowano

Nie będę instalował nowego bota tu mam 6 spokojnie mi wystarcza. A za dużo muzyki mam wgrane. Albo wgram coś dzięki czemu będę mógł puszczać muzykę z yt. Albo jest jeszcze jedna opcja. Da radę ręcznie wrzucić muzykę?

Tylko przez zakładkę upload.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...