Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Universal- ile osób utrzyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie.

Na ile graczy starczy mi pakiet universal na hostingu enderchest za aktualną cenę 90 zł o parametrach, (niby) bez limitu graczy i ramu, limit dysku 20 gb, limit procesora 3 x 3,5 ghz?

Nie wiem gdzie mam to napisać, więc piszę tutaj.

Opublikowano

­@ijezus

No pomyśl, że dobrze napisałeś.

Na co ma być przeznaczony serwer? Napisz mi tryb, ilości pluginów, itp.

Nielimitowana liczba graczy to domyślne 100 slotów, które w plikach lub w ustawieniach powiększasz jak chcesz (choćby 6969)

Nielimitowany pakiet ramu to zazwyczaj 8-16 GB, jeżeli będziesz tyle zużywał, napisz do BOK'u, pewnie Ci go powiększą, bo gwarantowali nielimitowany.

Jeżeli planujesz rozpocząć serwer, i go ogarnąć (pluginy, mapa) to spokojnie Ci on starczy, ale także starczy nawet za 30zł (promocja 15 zł)

Oczywiście te 90zł to chodzi Ci o cenę za miesiąc, tak? Bo da się ustawić na 2, itd.

Jak planujesz zrobić duży serwer kup sobie jakiegoś dobrego VPS.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak nielimitowany pakiet ludzie...

Ty myślisz, że będziesz miał 2353523523 gb ramu?

Nie.

Lepiej bierz coś z gwarantowanym ramem, żeby potem płaczu nie było

76561197963952284.png

Opublikowano

@Notrax3

Oczywiście, zapoznałem się z faq które jest na enderchestcie i wiem, że nie jest to nielimitowany ram, wyczytałem że ograniczają do 15 gb, mój serwer nie jest tym "mniejszym" dobre 3 miesiące temu gdy byłem na enderchestcie posiadałem maszynę 25gb ramu (wtedy była najlepsza jaką można było zakupić) aktualnie ten ram wzrósł do 30 gb.

Gdy na moim serwerze przebywało 150 graczy, tps wachały się w ilościach od 15-17, często też miałem ataki botów i wtedy tps spadały nawet do 10..

Po namyśleniach mój kolega skontaktował się z crafthostem, który zaproponował nam taką samą maszynę za 200 zł czyli 120 mniej niż na enderku, no cóż skusiłem się, co było bardzo dużym błędem gdyż często ludzie nie mogli wbijać na serwer, co na enderze się nigdy nie zdarzało a pluginów nie zmieniałem.

Chodzi mi o to, czy maszyna ta, wytrzyma ok. 120 graczy.

Na start zazwyczaj wbija ponad 200 osób, postanowiłem wrócić na enderchesta ponieważ na crafthostcie za 2 miesiące prawdopodobnie bym nie wyrobił z kasą.

@unbandatvac

Oczywiście, zgadzam się z tobą.

Lecz mój współwłaściciel wyprzedził mnie z zakupem tej maszyny za 90 zł nawet mnie o tym nie informując, gdy mu powiedziałem, że za tą cenę zakupił maszynę która nic nam nie gwarantuje, myślałem że mnie krew zaleje ponieważ prawdopodobnie będę musiał i tak wpakować 250 zł zl za maszynę 20gb.

Wracając do tematu...

Na ile graczy starczy mi maszynka  o parametrach, bez limitu graczy, 15 gb ramu, limit dysku 20 gb, limit procesora 3 x 3,5 ghz?

Opublikowano

­@ijezus

Ja polecam VPS'a, na większe serwery, lepiej będzie z wszystkim, mniej lagów (tzn. niszczę cobla, pojawia się cobel, za 3 sekundy znika)

Ale jest to też z reguły tańsze.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

@Notrax3

Wiem, kiedyś chciałem zrobić serwer na Vps, lecz no nie oszukujmy się nie wypaliło.

Mój serwer istnieje od 2014 roku i od tamtego czasu na mcliscie zbierały się diamenty, po zmianie hostingu ilość graczy zmalała, wiec nie planuje zabawy z VPS aby nie tracić więcej graczy, może kiedyś gdy już będzie to konieczne przemyślę tą opcję.

Dalej nie otrzymałem odpowiedzi XDDD

Opublikowano

40 typa przy 15 gb?

15 gb wytrzyma ponad 100 osób, bardziej mnie interesowała odpowiedz czy utrzyma 130-150

Opublikowano

Masz nielimitowany RAM więc wytrzyma dużo. Jakieś 200 - 300 slotów. Zależy też ile będziesz miał pluginów i skryptów.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

@PabloTL

Nie jest to nielimitowany ram, lecz zostałem poinformowany że gdy 15 gb nie starczy, hosting może go powiększyć.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nielimitowany RAM, to szerokie pojęcie. Jeśli o to chodzi, to dają ci max. 32 GB.

Początkowo jest zazwyczaj 15, lecz jeśli ci brakuję to zwiększa ci się do 32 :)

32GB RAM - Ile graczy utrzyma?

Dajmy na to, 80-100MB na jednego gracza.

32GB, może być 320, lub więcej :)

Skoro masz limit 3x 3,5GHz to do 500 myślę dasz radę :)

(dziś trudno o graczy, więc trudno też o takie standardy np 100/200 czy 200/200 czy nawet 50/50 ...

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...