Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ArmA 3 – warte kupna?

Velta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Steam Summer Sale już naprawdę blisko i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tą grą. Zauważyłem, że zawartość Warsztatu jest bogata oraz dużą liczbę godzin w większości recenzji, które były same pozytywne.

Dla kogo jest ta gra? Czy ona faktycznie najbliżej oddaje udział w(e współczesnym) konflikcie zbrojnym?

Słyszałem także o edytorze EDEN, który jest jeszcze świeżą nowością w grze. Czy umożliwia on – prócz tworzenia własnej mapy – tworzenie własnych misji? Jest to bardzo skomplikowane?

Opublikowano

Moim zdaniem warto kupić, jeżeli masz z kim zagrać. Oczywiście samemu też można, ale raźniej w zespole. Każdy mówi, że ta gra jest trudna, a kiedy niejeden raz oglądało się Arma3+Dayz na Twitchu to praktycznie siedzisz w krzakach i dopiero po 5min, po sprawdzeniu terenu idziesz dalej. A pozytywne recenzje nie są przypadkowe, to jest dobra gra na długie godziny.

Opublikowano

Moim zdaniem warto kupić, jeżeli masz z kim zagrać. Oczywiście samemu też można, ale raźniej w zespole. Każdy mówi, że ta gra jest trudna, a kiedy niejeden raz oglądało się Arma3+Dayz na Twitchu to praktycznie siedzisz w krzakach i dopiero po 5min, po sprawdzeniu terenu idziesz dalej. A pozytywne recenzje nie są przypadkowe, to jest dobra gra na długie godziny.

Spodziewam się, że na pewno codziennie ktoś, nawet obcokrajowiec szuka kogoś po prostu do większego coopa. Właśnie obawiam się zbyt długiej monotonii, bo czasami lubię sobie poszaleć. Kiedyś w innej grze ćwiczyliśmy sobie różne taktyki poruszania się, ale bardziej uproszczone – a tutaj to na pewno inna bajka. ;p Dziękuję za odpowiedź!

Opublikowano

Jak lubisz takie klimaty to czemu nie :D Ja nie żałuję ani jednej godziny przegranej w armie :) Bez dodatków, też da się bawić czyt. mody. No chyba, że zamierzasz grać only altis gdzie są zazwyczaj tylko bronie z podstawki i dodatków :P 

86226145013474567463.png

Opublikowano

Arma 3 jest jedną z najlepszych gier w jakie grałem. Z założenia jest to symulator żołnierza ale można ja trochę porównać d Garry's Mod. Wiele serwerów tworzy lub używa gotowych trybów gry które nie zawsze moją dużo wspólnego z wojną

(np. Role-Play). Jest wiele trybów dla grup przyjaciół ale są tez tryby dla samotników.

Edytor Eden ma wiele opcji od tworzenia mapy, przez ustawianie NPC i punktów orientacyjnych aż po tworzenie profesjonalnych misji. Za jego pomocą można przygotować misje dla grup odgrywających zorganizowane działania militarne na szeroką skale np "A3C". 

Jeżeli zdecydujesz się na kupno napisz na pw to zagramy razem. :)

(')(.)(;)

Opublikowano

Jeżeli zdecydujesz się na kupno napisz na pw to zagramy razem. :)

Czekam na Summer Sale (czwartek) co by jeszcze dokupić, więc jakbym się zdecydował, to na pewno uderzę ^.^ Dzięki za odpowiedź!

Opublikowano

Owszem warto - mnóstwo modów, bardzo dobre serwery - cud, miód, malina. Począwszy od DayZ ( breaking point ) a skończywszy na polskim serwerze Lakeside. Gra oferuję mnóstwo trybów - jak wyżej wspomniałem survival, roleplay, misje fabularne, scenariusze z warsztatu, battleroyale itp.

Pod względem optymalizacji, niedawno wprowadzili parę zmian kosmetycznych i ponoć lepiej działa. 

Opublikowano

Właśnie pojawiła się promocja na 50%, spodziewać się nieco większej zniżki na Summer Sale za dwa dni, czy kupić od razu? ;p

Owszem warto - mnóstwo modów, bardzo dobre serwery - cud, miód, malina. Począwszy od DayZ ( breaking point ) a skończywszy na polskim serwerze Lakeside. Gra oferuję mnóstwo trybów - jak wyżej wspomniałem survival, roleplay, misje fabularne, scenariusze z warsztatu, battleroyale itp.

Pod względem optymalizacji, niedawno wprowadzili parę zmian kosmetycznych i ponoć lepiej działa.

Arma 3 jest jedną z najlepszych gier w jakie grałem. Z założenia jest to symulator żołnierza ale można ja trochę porównać d Garry's Mod. Wiele serwerów tworzy lub używa gotowych trybów gry które nie zawsze moją dużo wspólnego z wojną

(np. Role-Play). Jest wiele trybów dla grup przyjaciół ale są tez tryby dla samotników.

Edytor Eden ma wiele opcji od tworzenia mapy, przez ustawianie NPC i punktów orientacyjnych aż po tworzenie profesjonalnych misji. Za jego pomocą można przygotować misje dla grup odgrywających zorganizowane działania militarne na szeroką skale np "A3C". 

Jeżeli zdecydujesz się na kupno napisz na pw to zagramy razem.  :)

Jak lubisz takie klimaty to czemu nie  :D Ja nie żałuję ani jednej godziny przegranej w armie  :) Bez dodatków, też da się bawić czyt. mody. No chyba, że zamierzasz grać only altis gdzie są zazwyczaj tylko bronie z podstawki i dodatków :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...