Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tryb serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Hmm... czy nie mogłeś napisać:

'Siemka, dajcie pomysł na serwer i napiszcie go tutaj, ja go ukradnę i zrobię sobie taki serwer'?

Pomyśl.

Ja bym chciał zagrać na serwerze EzHC, z creativem do kupienia w is'ie.  Można stawiać bloki, ale nie na przykład: diamentu, itd. Nie można się na nim bić.

Ładne tereny gildii. Wielkość 250 x  250 - idealne do klep. W części P2W, prawda. Ale zawsze, można ustawić kowadła tak, aby dało się łączyć zbroje aż do prot 5, a w is'ie 6.

Wg. mnie było by ciekawie. Oczywiście bez Bordera mapy, i założenie gildii minimalnie 500 kratek od granicy najbliższej gildii. Losowe TP teleportuje po całym świecie, aż do oryginalnej granicy mapy.

Lubię P2W, pewnie myślicie dlaczego. Zawsze, bez zapłaty da się wygrać. Ale jest znacznie trudniej. Nie nienawidzę hardcore, death - ban jest nudny. A taka gra, co jeden ma fly'a, zawsze się da go jakoś zniszczyć. A poza tym, sam serwer się domaga zapłaty. Dzięki czemu nie upadają tak szybko.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Notrax twój pomysł wymagałby niebywale pojemnej maszyny ^_^

bo gdyby na takim serverze zagrało chociaż z 20 osób to gwarantuje ci że mapa po tygodniu ważyłaby

około 20 GB... czemu ?... wspomniałeś o mapie bez granic oraz z losowym TP na doslownie CAŁĄ mapę...

to sprawiłoby że gracze pojawiali by się dosłownie wszędzie odstępy między nimi były by na 500/1000 godzin drogi

a oni sami generowali by własną prywatną mapę dla siebie ^_^ w teorii bo w praktyce byli by na tej samej mapie

ale oddaleni od siebie setki tysięcy bloków... co więcej jak znajdzie sie ktoś sprytny i zacznie napierdzielać w ten przycisk

od losowego TP bez przerwy to server mógłby mieć niewielkie lagi ^_^ w kilka osób moze dałoby rade go wywalić :P

co do pomysłu... ja bym się ucieszył z servera który da mi dostęp do WE VS CB oraz ofc. GM ^_^

nie lubię serverów gdzie mam robić tylko jedna wyznaczona czynność ;x... dlatego głównie spędzam na własnym CC

innymi słowy Creative z dostępem do narzędzi budowniczych ^_^ tylko tam jest zawsze problem z małymi działkami :D

Opublikowano

­@PanTobi

@zuwalo

Nie lubię borderów, sam miałem serwer, i nie miałem ustawionego bordera (dla mnie to głupota) a losowe Tp ustawiłem -10000000 do 10000000, grało ~30 osób (zazwyczaj) i po pół roku mapa ważyła 15GB, może to nie cała mapa, ale duża jej część. Losowe TP było do używania co 12 godzin na gracza. Każdy komputer, i IP mogło zarejestrować się jeden raz, jak się ma rodzeństwo, kolegów w domu autoryzacja wymagana.

Nie było problemów.

Kiedyś było tak, że gildii na serwerze było nawet i 1000, a jedną się szukało kilka godzin. Gdy się już znalazło, nie odpuszczało się aż się jej nie zniszczyło.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...