Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher Forge - problem z klasą javy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam mały problem z launcherem do minkruft (nie ja pierwszy, zapewne też nie ostatni). Robię program, który odpala Minecrafta, launcher jest przeznaczony tylko dla konkretnej paczki, więc nie jest rozbudowany. Oto kod, a problem wyjaśnię poniżej.

Dim Forge As String = "%appdata%/.minecraft/libraries/forge/jopt-simple-4.5.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/codecjorbis-20101023.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/codecwav-20101023.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/libraryjavasound-20101123.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/librarylwjglopenal-20100824.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/soundsystem-20120107.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/argo-2.25_fixed.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/guava-14.0.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/commons-lang3-3.1.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/commons-io-2.4.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/jinput-2.0.5.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/jutils-1.0.0.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/gson-2.2.2.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/lwjgl-2.9.0.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/lwjgl_util-2.9.0.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/Forge164.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/launchwrapper-1.8.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/asm-all-4.1.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/scala-library-2.10.2.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/scala-compiler-2.10.2.jar;%appdata%/.minecraft/libraries/forge/lzma-0.0.1.jar;"
        Dim Minecraft As String = "java -Xmx" & RamInput.Text & "m -Djava.library.path=%appdata%/.minecraft/versions/Muflonisko/natives" & Forge & "%appdata%/.minecraft/versions/Muflonisko/muflonisko.jar net.minecraft.launchwrapper.Launch cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker --session SessionID --version 1.6.4 --gameDir %appdata%/.minecraft --assetsDir %appdata%/.minecraft/assets" 

Wszystkie pliki potrzebne do odpalenia są - w konsoli przy parametrze /k wyskakuje informacja "Nie można znaleźć głównej klasy net.minecraft.launchwrapper.Launch" Mimo, że takowa w pliku istnieje. Jest to jedyna informacja pojawiająca się w konsoli. Dodam, że czysty minecraft odpala się normalnie (oczywiście po zmodyfikowaniu kodu).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jakiś postęp jest. Wtedy jednak nie wczytuje następnej klasy (tej od forge) gdy mam argument --tweakClass. Po zmianie --tweakClass na -cp błąd polega już tylko na błędzie odczytu następnych argumentów ("session" etc)

edit: źle wpisałem argument. Teraz wszystko by hulało, ale mam inny problem.  

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/logging/log4j/Level
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:94)
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.logging.log4j.Level
        at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        ... 2 more

Podejrzewam, że to już problem z jarem.

Opublikowano

Dzięki że znosisz te moje małe problemy, ale wyskoczył kolejny. 

ERROR StatusLogger Unable to locate a logging implementation, using SimpleLogger

Exception in thread "main" java.lang.NoSuchMethodError: net.minecraft.launchwrap
per.LogWrapper.retarget(Ljava/util/logging/Logger;)V
        at cpw.mods.fml.relauncher.FMLRelaunchLog.configureLogging(FMLRelaunchLo
g.java:168)
        at cpw.mods.fml.relauncher.FMLRelaunchLog.log(FMLRelaunchLog.java:241)
        at cpw.mods.fml.relauncher.FMLRelaunchLog.info(FMLRelaunchLog.java:273)
        at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupHome(FMLLaunchHandler.j
ava:82)
        at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupClient(FMLLaunchHandler
.java:67)
        at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.configureForClientLaunch(FML
LaunchHandler.java:34)
        at cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker.injectIntoClassLoader(FMLTwea
ker.java:124)
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:115)
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)

Stąd już ciężko mi cokolwiek odczytać.

Opublikowano

Prawdopodobnie znowu biblioteka. Najlepiej to wrzuć wszystko do jednego folderu i w cp daj po prostu "folder\*";"minecraft.jar"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...