Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyłączaniem się komputera

PsychoExe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni pojawia się problem dotyczący wyłączania komputera podczas rozgrywki w League of Legends. Komputer wyłącza się sam jakby odciął go ktoś od prądu. Problem ten pojawia się zawsze w pierwszych 5-10 sekundach po zaczęciu gry. Pierwszy raz jak mi się wyłączył komputer to  włączyłem go ponownie, wszedłem do gry  i już się nie wyłączał aż do zakończenia gry i przez kolejne gry też nie. W następnych dniach aż do dzisiaj nie da się grać bo każda próba wejścia do gry to wyłączenie komputera. Zrobiłem więc dzisiaj format, z myślą że to jakiś wirus lub coś innego lecz to i zmiany sterowników grafiki również nie pomogły. 

Moje podzespoły i system to :

Płyta główna: Gigabyte M61SME-S2

Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000+

Grafika: GeForce GT220

Pamięć Ram: 2GB

System: Windows7 32 Bit

Temperatury grafiki: 30-35 Stopni C

Temperatury Procesora:40-50 Stopni C

Proszę o jakieś wskazówki co może być przyczyną z góry dzięki default_smile_prosty.gif

Opublikowano

Restartowałeś komputer oraz formatowałeś, zrobiłeś już wszystko co można było. Musisz kupić nowy niestety.

A tak na prawdę (:)) ... to czy sprawdzałeś jak to jest z innymi grami? Czy kiedy korzystasz z komputera nie grając w nic czy też Ci się to zdarza? Podejrzewam, że twój problem wynika z tej jakże pięknej pory roku jaką jest lato. Może się przegrzewać albo... może haker Bonzo zablokował Ci płytę główną? Nie... to nie mógł być on, poszukajmy innej przyczyny. Czyścisz od czasu do czasu wnętrze komputera? Czy z zasilaczem wszystko w porządku? Wiesz jak to węże, czasem lubią uciekać a czasami ktoś na nie nadepnie i już nie są takie wesołe.

Opublikowano

Sprawdzałem w Hearthstone, CS:GO i działa. Kiedy korzystam z komputera nie grając nigdy mi się nie wyłączył nawet jak był dość obciążony. Czyściłem niedawno w środku, w zasilaczu było najwięcej kurzu. Zasilacz to Modecom Feel I- 400ATX ,230W

Specjalista
Opublikowano

No ciężko, mam problem podobny, lecz komputer nie wyłącza mi się, a fpsy mi stopniowo spadają, wszystko mam w normie, a w innych grach działa jak ta lala, też mam problem jak to naprawić. Może wyślij wiadomość do supp? 

Opublikowano

Przeczyściłem jeszcze raz zasilacz, tym razem dokłądnie i przez to komputer nie wyłaczał sie przez 4 rozgrywki. Potem wyłączył się po 30-40 sekundach po zaczęciu gry a nie jak do tej pory odrazu pierwsze 5 sekund. Dodam że przy zminimalizowanej grze która się już zacznie i słychać dźwiek to komputer sie nie wylacza :/

Opublikowano

Najwidoczniej twój komputer ma jakiś problem z grą League of Legends. Nie wiem czy w jakikolwiek sposób wsparcie Rito pomoże Ci rozwiązać ten problem ale warto spróbować do nich napisać. Może mieli już do czynienia z podobną sytuacją. Jeśli nie to prawdopodobnie będziesz musiał udać się do jakiegoś serwisu komputerowego, ponieważ nie mam pojęcia co może być przyczyną występującego problemu a przez internet ciężko cokolwiek stwierdzić. No że chyba ktoś inny będzie Ci wstanie pomóc. Ja niestety odpadam, no że chyba jeszcze coś mi wpadnie do głowy to wtedy się odezwę.

Wydaje mi się, że może z tym mieć coś w spólnego twoja karta graficzna. W grze występuje jakiś efekt, którego twoja karta nie może przetworzyć i to powoduje wyłączenie się komputera.

Próbowałeś zmieniać ustawienia graficzne na najniższe oraz wyłączyć wszystkie zbędne efekty?

Opublikowano

Komputer wyłącza się bądź restartuje poprzez np. zbyt wysoką temperaturę procesora, niedobór mocy..

Włącz LoL'a i sprawdź swoje temperatury CPU.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Podczas włączonego lola procesor osiągnął najwyższą temperature 57 stopni C , a karta graficzna 44 stopnie C.

Czy może to być wina zasilacza? 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...