Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Podstawowe programy/ustawienia po zrobieniu windowsa 7

Crejzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Potrzebuję pomocy dotyczącej programów i ustawień w systemie WINDOWS 7, które są obowiązkowe do spełnienia niżej wymienionych punktów.

Posiadam kartę graficzną: Sapphire HD 6790

Procesor: Microsoft Corporation GA-870A-USB3 

Chciałbym sie dowiedzieć jakie ustawienia/programy potrzebuję zainstalować, by:

> mieć możliwość uruchomienia bardziej zaawansowanych programów pod kątem grafiki, np. Ipla, czy też obojętnie jaka gra. 

> mieć możliwość korzystania z opcji "HD" oglądając filmiki na YT.

> mieć możliwość gry na trybie OpenGL, bądź grafiki 3D (w zależności od gry). 

Starałem sie wytłumaczyć to tak szczegółowo, by szybciej osoba chętna do pomocy załapała i udzieliła mi jej. Niby karty graficznej uszkodzonej nie mam, sterownik zainstalowany mam (aktualizacja też), a nie mogę zrobić powyższych czynności. Co więcej... Adres sterownika karty graficznej przekierowuje mnie do folderu niewidocznego dla mnie, a jestem na uprawnieniach administratora. W sumie, wczoraj próbując zainstalować grę "Counter-Strike 1.6" mogłem ją uruchomić tylko przez opcję zakończającą instalację, potem folder znikł i gdy próbowałem na nowo zainstalować to na pasku wyboru folderu przy instalacji był, a ja go normalnie na dysku nie widziałem. Wiem, że takie szczegóły mogą być mało ważne, ale może akurat podsunę komuś trop. I nie, komputer nie jest trefny. Na początku wszystko działało, dopiero po zrobieniu na nowo windowsa przestało to działać i nie wiem co robić. 

Liczę na szybką i skuteczną pomoc. 

/Wątpię, by w tym przypadku był potrzebny screen z CPU, ale na wszelki wypadek dam:

Opublikowano

Lepiej zainstaluj jak należy od nowa skoro masz podstawowe problemy z kontam systemu. 

Nie ma żadnych szczególnych wymagać czy programów wymaganych,wszystko działa po zainstalowaniu sterowników , reszta to problem gry która coś tam zawsze będzie wymagała. 

Filmy działają , nawet jśli nie to podstawowy pakiet kodeków wystarczy zainstalować, sam używam tylko SMPLAYERA który ma kodeki już wbudowane 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...