Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o stworzeniu serwera Real Life?

Ciekawość  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na takim serwerze?-Podziel się swoją opinią !

• Tak
      4
    • Nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.!

Po kilku latach wracam właśnie do minecrafta.Z tego co widzę  panują wielkie dyskusje na temat serwerów..(Aa to serwer zbyt nudny,a to za szybko się idzie się dorobić,administracja mało się interesuje serwerem itp)

Ja wychodzę do was z taką inicjatywą stworzenia obszernego projektu serwera Real Life.

Zaraz padnie pytanie co masz na myśli używając stwierdzenia realnego życia w minecraft?

Otóż z mojego punktu widzenia najprościej mówiąc prowadzić realne życie w grze czyli:

-Chodzenie do pracy,szkoły(dokształcanie się )-(Jednym słowem mówiąc więcej możemy się dorobić i awansować w swojej pracy)

-Tworzenie własnego domu(Zarabianie pieniędzy bez dachu nad głową to by było nie możliwe )

-Możliwość zakupienia mieszkania w bloku,kamienicach(Ceny mieszkań oczywiście zależne od dzielnicy czyli centrum.itp)

-Tworzenie własnej firmy(Stworzenie czegoś swojego np.firma od budownia,elektryki itp)

-Własny zwierzak(Ciekawe by było mieć swojego pupila w swoim domu)

-Umożliwienie wyboru własnej kariery (Czyli z góry nie narzucamy pójścia do danej pracy)

-Różnego rodzaju sklepy,targi

-Jeśli chodzi o dorobienie się na serwerze będzie to zoptymalizowane do waszych potrzeb

Możecie powiedzieć no dobra wszystko fajnie napisane ,ale co się będzie działo jak wejdziemy na serwer i co dalej ?

Na samym początku dostaniemy Malutką lepiankę z łóżkiem bez światła,,Czyli jednym słowem nic.Będziemy mogli w niej mieszkać ile będziemy chcieli..Oczywiście musicie się rozejrzeć za jakąś pracą.Tak jak wspominałem zaczynamy od jak najniższego stopnia danej pracy,ale z czasem oczywiście będziemy mogli awansować wiąże się to z wyższymi dochodami dla nas.Kolejną możliwością zarobku by była praca na własną rękę(czyli na czarno bez umowy)Np.Pomoc w budownictwie itp.Wiąże się to z jakimś wynagrodzeniem.

Czekam teraz na wasze propozycje co w ogóle o tym sądzicie.Pozdrawiam :) !

Lista będzie się zapełniać  co kilka dni.

Nowe informacje 15.06.2016 !

-Postanowienie jest takie ,że popytałem się kilku doświadczonych osób co do takiego serwera więc plan jest taki :

-Serwer testowy zostanie postawiony na moim komputerze (tylko do testu)-Poprzedzając wasze pytanie dlaczego otóż tu nie chodzi o fundusze tylko nie ma potrzeby wydawać na hosting skoro musi być wszystko zgrane i  dokładnie przetestowane .

-Serwer będzie stał na spigotcie !

-Wersja serwera 1.8

-Jutro zabieram się za pierwsze pluginy itp!

-Pluginy będą po polsku !

-W kolejnych etapach będą poszukiwani Budownicy-(Wiąże się to z jakimś wynagrodzeniem)

-Oczywiście jeśli wszystko będzie działać tak jak potrzeba serwer zostanie przeniesiony na mocny hosting

-Mapa zostanie tworzona kiedy 45 % pluginy będą gotowe !

-Kolejne informacje już niebawem 

Na koniec będzie zawsze na jakim etapie jest  tworzenia serwera?

Przelicznik będzie 

50%-mapa

50-% pluginy

Jutro kolejne informacje 20.06.16

Opublikowano

Co z pluginami ? Jak chcesz to niby zrobić? Bez dobrego technika nic z tego nie będzie. ale pomysł ogólnie fajny!

Pozdrawiam :)

Pluginy to będą one odpowiednie co do typu serwera.Doświadczenie mam bardzo duże jeśli chodzi o pluginy ,postaram sobie znaleść zaufaną osobę tak jak mówisz technika.Planuje też dodać autorskie pluginy jak i skrypty.Pozdrawiam.

Opublikowano

Serwer w sumie spoko, tylko takich zapowiedzi było już miliony. Aby zrobić taki serwer potrzebujesz przynajmniej 1 programiste, w dodatku pluginy na to bylyby bardzo ciężkie, więc musiałbyś zainwestować w dobrą maszynę. Osobiście mam nadzieję, ze serwer wypali, no ale ten..

Powodzenia!

Opublikowano

Serwer w sumie spoko, tylko takich zapowiedzi było już miliony. Aby zrobić taki serwer potrzebujesz przynajmniej 1 programiste, w dodatku pluginy na to bylyby bardzo ciężkie, więc musiałbyś zainwestować w dobrą maszynę. Osobiście mam nadzieję, ze serwer wypali, no ale ten..

Powodzenia!

Dzięki dzisiaj wieczorem powinny się pojawić kolejne informacje co i jak ;) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...