Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon wewnętrzny w laptopie nie działa po podłączeniu słuchawek.

Jogurt1928

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem: Mam słuchawki od kilku miesięcy, wszystko było ok, podłączałem je do laptopa, a komunikowałem się w grach przez mikrofon wbudowany w laptop. Dzisiaj grałem w CS i było wszystko ok, po zakończeniu gry, nie było mnie przy komputerze 10-20 minut i połączyłem się z kolegą na skype, kolega nie słyszał mnie, pomyślałem, że to wina skype, ale na TS3 to samo. A więc tak: Odłączam słuchawki - mikrofon działa, podłączam słuchawki - słuchawki działają, ale mikrofon już nie... Jak zrobić by było tak jak dawniej, aby mikrofon w laptopie działał, gdy mam podłączone słuchawki??

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Ustawiać sobie źródła wdzięku i czasem mix stereo , twój lapek to musisz pokombinować bo działanie zależy od sterowników i karty dźwiękowej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Model laptopa to ACER V3-574G-545B, a co dokładniej ustawiać i kombinować ?? :( Męczę się już z tym problemem od kilku godzin, a bardzo zależy mi by mikrofon działał, gdy mam podłączone słuchawki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...