Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Support jako linia

MrHituPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Cześć, 

co myślicie o supporcie?

Opłaca się na nim grać na silverach? A czasem z dobrym kolegą zaproszonym po grze.

Myślę nad tym, ponieważ na innych pozycjach psuję grę feedując, a kiedyś, kiedy mój kolega grał w lola to mi mówił, że dobrze gram na supporcie.

Rzadko zapominam o wardach, jedyne co to nie umiem grać alistarem xD

Opublikowano

Dobry sup+adc spokojnie wygrają grę, ja mam bardzo dobrego kolegę który wyszedł z brązu V do s III samym supportem, więc na silwera idealny według mnie. Więc jeżeli chcesz wyjść wyżej to polecam :D

giphy.gif

Opublikowano

Support pozycja jak każda inna, potrafisz grać to będziesz carrował gierki. Dobrze mieć jeszcze kolegę do grania adc.

Że nie potrafisz grać Alistarem to żaden problem, w końcu nie on jeden nadaje się na suppa.

giphy.gif

Opublikowano

Mam to samo.

Nigdy nie lubiałem grać na jungli i na supporcie, ale tak mi się Kindred i Lulu spodobały, że teraz gram tylko na tych liniach.

Jak masz kogoś na adc to spokojnie dacie radę wycarrować.

Opublikowano

gdyby sie nie oplacalo grac supportem gry bys nie znalazl w 3min

nafeedowany twoj bot - ez gra (latwiej od mida kernac, enemy ff20)

bot na zero - masz lekkie problemy (zostajesz zabijany prawie przez kazdego)

lose bot - nie odrobisz sie do 40min

jak idzie ci dobrze to chyba musisz grac na bocie ew spadnij do brazu i graj topa czy co tam chcesz, bo jak sprawia ci to przyjemnosc to trzeba sie tego nauczyc

pisalem tutaj o adc typu lucian cait, tristana, cos co ma jakis escape, bo nawet 2/1 fizz moze zabic bez problemow 10/0 koga czy inne postacie ktore nie maja ucieczki

Opublikowano

Mam to samo.

Nigdy nie lubiałem grać na jungli i na supporcie, ale tak mi się Kindred i Lulu spodobały, że teraz gram tylko na tych liniach.

Jak masz kogoś na adc to spokojnie dacie radę wycarrować.

Potwierdzam :D Lulu zaje***** :DD Sam teraz gram suppa ;p Jeszcze się musze jungli nauczyć robić ;D

Opublikowano

Gra ma Ci sprawiać przyjemność, więc pytanie "czy się opłaca" jest dziwne. Jeśli chcesz grać dla rankingu to naucz się dobrze grać rolę carry.

Opublikowano

Mnie się udało wyjść z Brązu V do Golda V samymi supportami. Jednak się da, ale głównie też zależy od Twojego adc. Nawet jak będziesz go chronił, jak tylko umiesz to, i tak to nic nie da jeżeli jest słaby.. Polecam grać duo na bocie jeżeli Twój znajomy ogarnia adc.

Opublikowano

­Wszystkim da sie wykerowac. Ale support na niskim elo ma najmniejszy wplyw na gre. 

W silverze to sie biega za fragami, nie za adc.

Opublikowano

­Wszystkim da sie wykerowac. Ale support na niskim elo ma najmniejszy wplyw na gre. 

W silverze to sie biega za fragami, nie za adc.

Stereotyp powtarzany przez wszystkich. W każdej dywizji będziesz miał taki sam wpływ na grę. Zależne jest tylko to, w jaki sposób będziesz pomagał swojej drużynie.

Support to świetna pozycja, najłatwiejsza do grania jak zarówno i carrowania.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Powinieneś grać tam, gdzie Ci idzie najlepiej, bo pytania " gdzie grać" jest nadzwyczaj dziwne, bo Ty musisz sie dopasować do League, a nie League do Ciebie
Ja np. wyszedłem z b5 do s5 grając Nasusem na topie- chora postać, wystarczy tylko farmić,a jest to tak tankowata postać, że można czuć się bezpiecznie, tylko trzeba uważać na ganki ;d

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Na żadnej linii samemu nie wykerujesz gry, tym bardziej na supporcie.

Jest to rola wsparcia początkowego swojego adc, a później całego teamu.

Postacie wsparcia mają bardzo znaczący wpływ na teamfighty w mid i late game.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Polecam ci mocno supporta, zwlaszcza jak wymainujesz Thresha/Janne/Barda/Brauma to na dole siejesz spustoszenie.

Pewnie zaraz ktos napisze, ze Thresh przeciez trudny - to nie prawda, tak naprawde musisz nauczyc sie kombinacji flash + e do siebie czy tez po prostu nauczyc sie lapac na range z e na linii, to wszystko, skilshot death sentence sam ci z czasem przyjdzie, polecam serdecznie kappa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...