Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Alpha "Outdated client" problem/brak damage problem. Nominacja graczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ogólnie to chciałem pograć sobie nostalgicznie w Minecraft'a z kolegami na Alphie. Serwery mam od 1.1.0, 1.1.2_01, 1.2.3, 1.2.4 itd. do 1.2.6 Alpha. Są jednak dwa problemy. Pierwszy jest taki, że na niektórych serwerach wyskakuje error "Outdated Client" przez co nie mogę połączyć się z serverem. Tyle, że to nie ma absolutnie sensu, bo gdy np. mam odpalony serwer 1.2.4 Alpha, czy tam 1.1.0 Alpha, a profil Minecraft'a też mam na tej wersji, po czym wyskakuje mi ten błąd, to coś tu jest chyba ewidentnie nie tak. W każdym razie zauważyłem, że nie na wszystkich wersjach ten błąd się pojawia. Wtedy jednak pojawia się drugi rakotwórczy problem, będący chyba jakimś błędem w kodzie, bo po prostu na żadnej wersji serwera Alphy (sprawdzałem każdy, który mam) nie działa dostawanie jakichkolwiek obrażeń  xD Moby nie biją, upadek nie bije, nie można zbierać wełny i inne gówno. Ogółem próbowałem pobierać te serwery z różnych stron i za każdym razem to samo. To kompletnie odbiera całą radość z rozgrywki i grania na Alphie. Dlatego też nominuję każdego, kto zna się na programowaniu w javie, czy luj wie w czym na #weźnaprawtenbłądcosprawiażenaserwerachalphaniemożnatracićżyciaitownerwiachallenge.

Tu macie najśmialszego przedstawiciela serwerów Alphy do naprawy:

http://www.mediafire.com/download/z2tm5s9a6seaa82/1.1.2_01+alpha+server.jar

Paczkę z serverami wyślę, pod warunkiem, że uda się rozwikłać problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...