Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DM czy AIM mapy?

Bibon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

W cs'a gram 5 miesięcy, mam już nabite 810h z czego 80h to mecze,40h to serwery bh,z 400h na aim mapach, 200h na serwerach valve, i ostatnie 100h to serwery dm typu only hsmode, areny 1vs1, dm ffa. Moje pytanie brzmi co opłaca się bardziej, granie na aim mapach i treningi aim'a na botach czy lepiej trenować na żywych przeciwnikach?? A jeżeli dm to ile? I ostatnie jak to jest z efektami? Znaczy czy widać je z dnia na dzień, czy raczej  któregoś ranka spostrzegę się że strzelam trochę lepiej od nowicjuszy??? Proszę o odpowiadanie bo ja już nie wiem co robię źle ;// i dzięki za wszystkie odp.

Opublikowano

Definitywnie na żywych. Mi strzelanie do nieruchomych, lub "pseudo-chodzących" botów nie pomaga. Praktyka czyni mistrza.

Po graniu z żywymi, już tam będziesz widział poprawę kiedy strzelisz jakąś ultra-pro-elo bułę z deagla czy coś takiego.

Na mmach nie powiem, bo u mnie jest zawsze tak że na aim mapach i serwerach awp gram milion razy lepiej niż na mmach, ot taka ciekawostka.

PS: Pamiętaj, jak najniższe DPI i sensitivity! Po zmianie gra się gorzej, dziwnie, ale jak się przyzwyczaisz do ultra-low dpi to... global incoming ;p Mi zmiana DPI na niższe pomaga bardziej niż strzelanie na dm/aim mapach.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Na DM i różnych serwerach ffa są mieszane rangi i mozesz obczaić jak gra jakiś spreme a jaki goldzik.
Graj jak najwięcej mixów z kumplami, róbcie jakieś smieszne rzeczy bo od tego jest gra, a przy okazji mozesz jakąś rangę ciekawą wbić.
Potem możesz sie przerzucić na faceity lub inne ligi.
btw. aim mapki i dm sa dla początkujących potem nie ma co sie bawić tylko ogień.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

DM only HS nie jest najlepszym DM'em jak ktoś wyżej pisał, najlepszy jest standardowy DM np. od NEOGEAR 128tick i jedziesz. Dlaczego nie only HS? Bo w walce z przeciwnikiem na blisko nie będziesz pestkował w głowę tylko fullauto. I od siebie jeszcze polecam ćwiczyć też recoil.

Opublikowano

Na DM i różnych serwerach ffa są mieszane rangi i mozesz obczaić jak gra jakiś spreme a jaki goldzik.

Graj jak najwięcej mixów z kumplami, róbcie jakieś smieszne rzeczy bo od tego jest gra, a przy okazji mozesz jakąś rangę ciekawą wbić.

Potem możesz sie przerzucić na faceity lub inne ligi.

btw. aim mapki i dm sa dla początkujących potem nie ma co sie bawić tylko ogień.

btw. aim mapki i dm sa dla początkujących potem nie ma co sie bawić tylko ogień. Tym zdaniem podsumowałeś swoją logikę. Każdy pros (nawet amatorka) gra DM'y przed meczami

DM only HS nie jest najlepszym DM'em jak ktoś wyżej pisał, najlepszy jest standardowy DM np. od NEOGEAR 128tick i jedziesz. Dlaczego nie only HS? Bo w walce z przeciwnikiem na blisko nie będziesz pestkował w głowę tylko fullauto. I od siebie jeszcze polecam ćwiczyć też recoil.

Co do recoila to jak ktoś zaczyna grę, to takie mapy są dobre. Potem nie potrzebujesz patternu do spray'owania, ponieważ do 10 strzałów w każdej broni wystarczy tylko ściągać myszkę w dół, a tyle raczej wystarczy, aby zabić przeciwnika. Oczywiście są sytuacje, gdzie znajomość takiego patternu się przyda (łatwy do nauczenia).

Ogólnie to AIM mapy są po to, aby poprawić aima, szczególnie tapowanie. DM'y są jak zajęcia praktycznie, poprawiasz placement celownika itp.

Opublikowano

Na blisko nie ale czasem fajnie jest sobie zrobić onetapy. W csgo zazwyczaj gra sie na sredni dystans wiec pestki i serie wskazane. Zwykly dm jest do full auto i rozgrzania. Jeżeli chcesz trenować lepiej a nie tylko kropki to hs bo wtedy przeciwnik zachowa sie jak czlowiek a nie jak kropka.

Opublikowano

Zdecydowanie lepiej grać deathmatch'e, ale nie zapominaj o tym że na takiej mapce możesz poćwiczyć szybkość reakcji. Generalnie deathmatch jest do rozgrzewania ale żeby dobrze rozgrzać rękę lepiej wejść na AIM mape i postrzelać sobie z 15 min i przejść do deathmatch. Sam tak robię i pozwala to strasznie szybko podnieść swój poziom gry

Opublikowano

Jak będziesz grał aim mapki na nieruchome boty raczej drewno będziesz grał ( no bo przecież nie ćwiczysz tak movementu, ani te boty się nie ruszają, nie podskakują jak gracze ), chyba że o wiele więcej mmów pograsz ( DM'y raz na jakiś czas pograj. Same MM'y możesz grać i tak powoli stawać się lepszy. :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...