Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozbudowa PC vs PS3 vs PS4

izakkrulem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na PS4 w Fifie będzie dużo więcej graczy.

Lub też XONE. Ogólnie to na PC nie opłaca się brać, bo są trainer'owcy. Najlepiej na XONE, bo są tam legendy (w FIFA 17 dalej mają być tylko na XBOX'ach).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

No ta, tyle że używka PS4 chodzi gdzieś w granicach 1k, nie wiem czy do końca wakacji tyle ogarnę, do tego musiałbym wymieniać monitor. Przy okazji - załóżmy, że kupowałbym PS4, to jaki monitor byś poleciał? Na cenach się nie znam, 300/400 zł? Najlepiej podać używkę i nówkę w tym przedziale cenowym. 

Opublikowano

No ta, tyle że używka PS4 chodzi gdzieś w granicach 1k, nie wiem czy do końca wakacji tyle ogarnę, do tego musiałbym wymieniać monitor. Przy okazji - załóżmy, że kupowałbym PS4, to jaki monitor byś poleciał? Na cenach się nie znam, 300/400 zł? Najlepiej podać używkę i nówkę w tym przedziale cenowym. 

Opublikowano

Napisz dokladnie jakiego masz kompa i pomyslimy. 

Płyta: GIGABYTE B85M-D3H

Procesor: i5-4460

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTS 250 (512mb, kupiona 2 lata temu, używana, do tego chłodzenie także nie jest fabryczne).

Zasilacz: Corsair VS450.

Do wymiany przede wszystkim karta, bo na takiej w nic już praktycznie nie pogram prócz CS'a i starszych produkcji (karta w granicach 500 zł, jak nie da się kupić za taką kwotę nowej na której pociągnie FIFA 17, to prosiłbym o używaną, także do 500 zł). Mój dysk ma już chyba z 10 lat, jakoś się trzyma, ale to raczej ostatnie chwile. Dysk HDD oczywiście - myślę, że coś 500GB wystarczy, ew potem dokupię. 

Opublikowano

Nowa to 750ti, z uzywanych to nie jestem pewny, ale r9 270x 4gb? GTX 660ti 3gb, czy jakis 7xx, trzeba poszukac po prostu, internet jest pelen okazji. Bo komputer ma dobry potencjal, z ta karta sie marnuje.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Biorąc pod uwagę tak niedorobioną grę jaką jest FIFA(tak, 16 przekonała mnie do tego żeby znienawidzić tą grę), musisz uwzględnić główny czynnik jakim są SERWERY EA ;_; O ile nic się nie zmieni(a się nie zmieni) to kolejność wygląda tak: PS4>XO>PC. Obecnie na PC w 16 mam takiego pecha że nie mogę przeprowadzić żadnego meczu bez laga, nawet w nocy także no ten tego ŚMIECHŁEM xD

Opublikowano

Biorąc pod uwagę tak niedorobioną grę jaką jest FIFA(tak, 16 przekonała mnie do tego żeby znienawidzić tą grę), musisz uwzględnić główny czynnik jakim są SERWERY EA ;_; O ile nic się nie zmieni(a się nie zmieni) to kolejność wygląda tak: PS4>XO>PC. Obecnie na PC w 16 mam takiego pecha że nie mogę przeprowadzić żadnego meczu bez laga, nawet w nocy także no ten tego ŚMIECHŁEM xD

Nie samym UT człowiek żyje. Rok temu jeszcze grałem w 14. Tak czy siak w 17 jest już nowy tryb gry + pewnie dodadzą nowe funkcje do trybu kariery. Jak wyglądała sprawa z trainerowcami z 16?

Opublikowano

na PS3 odradzam Ci fife , wiem z autopsji jak wygląda tutaj gra , gram od fify 11 aż do 16 i w każdej fifie były problemy

Opublikowano

na PS3 odradzam Ci fife , wiem z autopsji jak wygląda tutaj gra , gram od fify 11 aż do 16 i w każdej fifie były problemy

PS3 raczej nie kupię. Waham się między PS4, XONE a PC. 

Opublikowano

Jeśli nie chcesz wymieniać podzespołów w PC to bierz PS 4 bo do Xboxa One musisz kupić oddzielne słuchawki które są gówniane i ogólnie jest mały wybór słuchawek do Xboxa One a do PS 4 masz większy wybór słuchawek i są lepsze jakościowo i wygodniejsze .

Opublikowano

Jeśli nie chcesz wymieniać podzespołów w PC to bierz PS 4 bo do Xboxa One musisz kupić oddzielne słuchawki które są gówniane i ogólnie jest mały wybór słuchawek do Xboxa One a do PS 4 masz większy wybór słuchawek i są lepsze jakościowo i wygodniejsze .

A po cholerę mu słuchawki do konsoli? Tym bardziej do FIFA'y.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Misz do gry przez MP 

Ta, bo rzeczywiście się przydaje. Ja na PS3 miałem headset i jakoś często z niego nie korzystałem. Jak dla mnie to zbędny bajer na konsola, bo mało kto korzysta z tego.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Misz do gry przez MP 

Ta, bo rzeczywiście się przydaje. Ja na PS3 miałem headset i jakoś często z niego nie korzystałem. Jak dla mnie to zbędny bajer na konsola, bo mało kto korzysta z tego.

Uzywa sie wlasnie, bo ciezko cos napisac literka po literce padem, na PS3 headsety sa mniej powszechne, bo nie dodawali ich tak jak do x360. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...